Arkiv Mai 2002

 Svelgen.no Vêret i Svelgen (TV2/Storm) Vêret i Svelgen (yr.no) 
  

Firdaposten streikeråka for første gong 30.05.2002

For første gang i Firdaposten si 54-årige historie er avisa råka av streik. Alle journalistar er tatt ut, og avisa kjem difor til å kome ut med svært avgrensa sidetal. Avisa vil uansett innehalde annonsar, lysingar, helsingar og lesarinnlegg. Saker det blir tipsa redaktøren om vil også, så langt det let seg gjere, kome på trykk.

Les heile saka (Firdaposten.no)

Svelgen vann 12-1! 30.05.2002

Det begynte oppskriftsmessig for hjemmelaget. Anført av en dribleglad Frank Hatleset - i storform - gikk Svelgen tidlig opp til 1 - 0. At Svelgen økte denne ledelsen to ganger like etterpå, uten at referenten husker hvem som scoret, sier vel det meste om målantallet i denne kampen. Etter målprotokollen å dømme kunne tallene vært hentet fra en hviken som helst miniputtkamp.

At nivåforskjellen mellom lagene i 6.- divisjon er så stor som i dag er skremmende, selv om Svelgen etter tre kamper med "tendenser til måltørke" nok hadde gått av å spille en kamp hvor det ble scoret mål på de fleste av de sjansene som ble skapt.

Fure/ Dale sin scoring kom på et realt selvmål. Om dette selvmålet var et rent arbeidsuhell eller en form for "u- hjelp" til et hardt kjempende bortelag i akutt "mål- nød" er usikkert. Sikkert er det imidlertid at stillingen var 5 - 1 til Svelgen ved pause.

I andre omgang gikk Fure/ Dale mer eller mindre i oppløsning. Svelgen mistet litt av intensiteten i midten av omgangen, men strammet seg opp i slutten og fullførte i fin stil. Totalt scoret Svelgen 7 ganger i annen omgang, og det var blant disse vi fant dagens "perle", signert Stian Blom. En kjapp vending med et påfølgende knallhardt skudd - uten sjanse for keeper (selvfølgelig). "Deilig!" var det eneste Blom ville si om denne etterlengtede scoringen.

Trener Thor Vidar Blix var godt fornøyd etter kampen og så flere positive ting ved Svelgen- spillet. Spesielt var Blix fornøyd med at forsvarsspillerne deltok mer i spillet enn de har gjort tidligere og at ballen ble spilt via midtbanen - og ikke over denne.

Av enkeltspillere vil Blix først og fremst trekke frem tremålsscorer Frank Hatleset. Hatleset ble flyttet frem som spiss etter tre kamper, som både forsvars- og midtbanespiller. Spørsmålet nå er om Hatleset er fornøyd med disse tre, og derfor trekker seg stille og rolig tilbake på banen igjen - eller om han har fått blod på tann...

Høyrevingen Dag Magnus Eriksen og Hatleset sin makker i angrepet, Arne Rebni høstet også flere go' ord fra treneren etter kampen. Etter å ha åpnet sesongen uten det helt store spillet kom disse to i dag mer til sin rett.

Til slutt ønsker Blix å fremheve Svein Arve Steinset og Stian Blom som han synes gjorde to fine innhopp. At Blom belønnes med scoringer er veldig gledelig, fordi han har slitt litt i sesongstarten. I tillegg var også Steinset veldig nær en scoring i dag. Bare et tigersprang fra Fure/ Dale sin keeper hindret "årets første Steinset".


Realen Ungdomsklubb laurdagsåpent 29.05.2002

Realen Ungdomsklubb har laurdagsåpent siste gang 8.juni før sommarferien. Det vil forsatt være ope på fredagane fram til sommarferien.

Mvh: Arbeidsgruppa ved Realen Ungdomsklubb, Svelgen


Brødbilen havarerte 27.05.2002

Mange i Svelgen og ytre Bremanger måtte gå brødtomme heim frå butikken laurdag. Brødbilen frå Florø krasja i Magnhildskaret om morgonen. Føraren kom frå ulykka med lettare skader.

Ny brødforsending vart sendt frå Florø først i tolvtida. Politiet i Florø fekk melding om ulykka tolv minutt over klokka åtte laurdag morgon. Det var berre eit køyretøy innblanda i uhellet. Varebilen køyrde først inn i ein bergnabb og vart deretter kasta ut att i vegbana som ei lengre tid var stengt. Føraren, ein mann i 20-åra, vart i første omgang køyrd til legevakta i Florø.

Det var første bil som kom fram til ulykkesstaden som kontakta politiet. Synet som møtte vedkommande var sterkt. Ein skada bilførar, samt blod, kaker og knust glas i ei salig blanding. På passasjersida i førarhuset var det nemleg stabla kaker, skriv Firdaposten.


1 krone pr tonn stein Dyrstad

Steinrike på stein 23.05.2002

Grunneigarar langs kysten kan bokstaveleg tala bli steinrike på stein. Grunneigarane på Dyrstad har underteikna ein avtale som kan gi dei og etterkomarane deira 500 millionar kroner i inntekt på utvinning av stein.

Selskapet Bremanger Quarry er alt i gang med å vinne ut stein på Dyrstad i Bremanger, og dei har konsesjon på å vinne ut 500 millionar tonn over ein periode på 100 år. Og for kvart tonn som bli utvunne får grunneigarane Ståle Martin og Roald Dyrstad ei krone, fortel prosjektleiar i Bremanger Quarry, Joop Bouwman.

Målet for selskapet Bremanger Quarry er å vinne ut fem millionar tonn i året, og det vil gi grunneigaraen ei årleg inntekt på fem millionar kroner. Også fleire andre stader er det kome i gang mindre steinbrot, og det er planar for to andre større prosjekt i Bremanger og Flora kommune.


Svelgen-Bremanger

Svelgen vann 3-1 over Bremanger 22.05.2002

Svelgen vann til slutt Firda-cup-kampen over Bremanger med stillinga 3-1. Svelgen fekk to straffespark som kompensasjon for at Bremanger sitt lag ligg to divisjonar høgare. Begge straffene gjekk inn, og ei tid var stillinga 3-0. Men Bremanger fekk ballen i mål til slutt. Det var mange tilskodarar på kampen som gjekk i flott mai-ver på Svelgen stadion.

Sjå historikk og bilde ved å klikke deg inn på sportssida (t.v.)


Firda Avis Cup- kampen mot Bremanger:

Husk kampen på Svelgen stadion onsdag! 20.05.2002

Onsdag 22. mai kl. 1930 spelar Svelgen sitt 6. divisjonslag mot Bremanger sitt 4. divisjonslag i Firda Avis Cup. P.g.a. divisjonsskilnaden byrjar STIF med 2 straffer, så det kan vere lurt å møte opp til kampen litt før kl. 1930. Men om ein hugsar tilbake til Firda Cup- kampen mot Skavøypoll i fjor der STIF bomma på 5 av 6 straffer skjønar ein at straffe nødvendigvis ikkje treng vere noko enkel sak... Men med Kjell Åge Bueie sitt come back er det lov å håpe på i allefall eit mål på straffe før kampstart. Både STIF og BIL har opna sesongen med 2 strake sigrar, men BIL spelar 2 divisjonar høgre så dei er med det naturlege favorittar. Men STIF fekk ønsketrekning med heimekamp mot BIL, så motivasjon til STIF bør vere på topp.

Søndag 19.mai kl. 18:00

Crossroads med Britney Spears 18.05.2002

Crossroads er historien om tre barndomsvenner som etter åtte år fra hverandre har mistet kontakten og utviklet seg til å bli tre helt forskjellige personer. Tilsynelatende. Den ene er en sporty cheerleader, den andre en vill rockejente, og den tredje en skolestreber med toppkarakterer.

Jentene gjenoppdager det gamle vennskapet gjennom en kjøretur på tvers av USA. Lucy, Kit og Mimi har knapt en plan, og heller ikke særlig penger, men de har nok av drømmer og forhåpninger for turen. Sammen med Mimis kjekke, og mysitiske, kamerat Ben går ferden mot Los Angeles. På ferden samler de tre jentene erfaringer de vil ta med seg resten av livet, og de oppdager også hvor viktig det er å følge sitt eget hjerte.

Aldersgrense: 11 år

Speletid: 1 time 33 minutt


17. mai i SVELGEN 16.05.2002

Det er eit omfattande og godt 17. mai program i år. Vi tek med nokre høgdepunkt:

0800 Flaggheising, skulemusikken spelar

1000 Barnetoget går i år frå idrettshuset.

1100 Gudsteneste i Svelgen kapell

1215 Barne og familieleikar på Svelgen stadion. Dersom veret blir dårleg vert leikane flytta til idrettshuset.

1400 Barnefilm på Svelgen samfunnshus (kr. 35,- inkl. brus og kjeks)

1600 Folketog

1630 Tale for dagen v/ Ivar Nesbø ved SSA. Dersom veret blir dårleg vert tala flytta til samfunnshuset.

1745 Familiefest på samfunnshuset

2130-0100 Diskotek på Samfunnshuset

2100 Dans på Svelgen hotell (18 år)Ja, vi elsker


Mari og Eli frå Svelgen:


Borgarleg konfirmasjon 11. mai
16.05.2002

Eli Karoline Kvendseth og Mari Elise Haugen var siste par ut av konfirmantane i Svelgen. Dei vart konfirmert borgarleg i Florø 11. mai under ein stemningsfull og tankevekkande seremoni. Dei vart konfirmert saman med andre ungdomar frå Bremanger og Florø. Vi gratulerer alle konfirmantane ved vel overstått! - NO VENTAR RUSSEN PÅ DOKKE!

Kampreferat Svelgen-Holmedal 15.05.2002

MÅL:

Askvoll/Holmedal - Svelgen 0 - 2 (o - 2)

0 - 1: Terje Nybø

0 - 2: Arne Rebni

KORT:

Gult kort Svelgen: Tor Kristian Sortevik.

LAGET (4 - 4 - 2):

Frank Ryland - Arild Myklebust, Torgeir Vårdal, Frank Hatleset, Dag Magnus Eriksen (Tor Vidar Blix i 25 min)- Tor Kristian Sortevik (Stian Blom i 45 min), Geir Myklebust, Torbjørn Didriksen, Terje Nybø - Arne Rebni, Stian Bøhmer.

KAMPEN:

Svelgen styrte det meste i 1. omgang til tross for at de hadde forandret formasjon fra 3 - 5 - 2 til 4 - 4 - 2 før denne kampen. Svlgen hadde flere 100% sjanser, men greide ikke å utnytte alle disse. Svelgen scporet imidlertid 2 ganger før pause og ledet fortjent 2 - 0 ved sidebytte. Det offensive spillet var under pari i starten av kampen, men ble bedre og bedre utover i 1. omgang. Defensivt var Svelgen bunnsolide - som vanlig. Anført av det "nye" midtstopperparet Frank Hatleset og Torgeir Vårdal.

I 2. omgang begynte A/H å ta over mer og mer. De vant mesteparten av duellene på midtbanen og skapte på bakgrunn av dette flere sjanser. Svelgen begynte å slurve med markeringer og formasjon, som førte til at det ble vanskeligere å skape offensive situasjoner.

Totalt sett er Svelgen trener Tor Vidar Blix godt fornøyd med gjennomføringen av kampen, og da spesielt 1. omgang, og en velfortjent 2 - 0 seier. Blix var spesielt godt fornøyd med innsatsen hele laget viste, men ønsker samtidig å trekke frem Torgeir Vårdal som banens beste spiller. Han hadde flere gode "raid" fremover på banen samtidig som han var en særdeles viktig mann bakover på banen. I tillegg vil Blix gi litt ekstra ros til Frank Hatleset for en meget god forsvarsjobb, og til Torbjørn Didriksen for utrettelig innsats på midtbanen.

Som en kuriositet kan det nevnes at Torgeir Vårdal etter kampslutt mottok en Kniv som tegn på at han av en uavhengig A/H jury ble kåret til banens beste spiller. (av:Stian Bøhmer - oppmann Svelgen TIF.)


Svelgens A-lag fossar vidare !! 14.05.2002

Svelgens A-lag spela sin andre kamp for sesongen i kveld i ein borte kamp mot Askvoll/Holmedal 2.

Kampen enda 2 - 0 til Svelgen etter mål av Terje Nybø og Arne Rebni. 1.omgangen til Svelgen var etter tilbakemeldingar svært god, mens andre omgangen var det motsatte. Alt i alt var det ein brukbar bortekamp av Svelgen som forøvrig mangla nokre sentrale spelarar i dagens kamp.

Dette betyr full pott etter 2 kampar, og trenar Blix er svært fornøgd og glad for resultata som laget har oppnådd..


Firdacup

Svelgen-Bremanger 22. mai 13.05.2002

Fotballkrinsen har lagt trekninga av 1. runde i Firda Avis Cup på nettet og Svelgen har trekt Bremanger. Kampen går i Svelgen onsdag 22. mai.

Svelgen kino klokka 1800

JEG ER DINA 12.05.2002

Dina er en ukonvensjonell og moderne kvinne som dras mellom dødsdrift og livslyst. Hun er preget av at hun som barn uforskyldt forvolder sin mors grusomme død. Hun vokser opp som et forsømt barn, uten trygghet og kjærlighet. Hun utvikler sine egne måter å takle verden på, mildt sagt i opposisjon til omgivelsene.

Det er musikken og erotikken som lokker henne ut av isolasjonen og inn i ektesengen. Selvbevisst og hensynsløst tar hun for seg av livets gleder, til stor forferdelse for omgivelsene. I mørke stunder søker Dina trøst hos sin mors gjenferd og i en sterk dragning mot døden. Gjennom å utfordre døden blir hun usårlig, men stenger seg samtidig ute fra et fullverdig liv.

Det går riktig galt når ektemannen Jacob søker hvile og trøst annensteds, men Dina får en ny sjanse til å velge livet og kjærligheten når russiske Leo dukker opp. Men tør hun å åpne seg og utsette seg for den sårbarhet som er så nødvendig for å gi og ta i mot kjærlighet?

Aldersgrense 15 år

speletid: 2 timer 5 minutt


Vi gratulerer:

Dagens konfirmanter i Svelgen kapell 09.05.2002

Sylvi-Mari Fløtre

Lisa Marie Løvseth

Tom Are Blom

Andreas Valberg Rogne

Andreas Fanøy

Mario Løvseth

Magnus Gulhaugen

Jan Harald Mundal

Neste par ut er Eli Karoline Kvendseth og Mari Elise Haugen som skal konfirmere seg borgarleg 11. mai.


Fotballkampen tysdag 7. mai:

Svelgen-Hyllestad 4-1! 07.05.2002

Svelgens A-lag slo Hyllestad 4 - 1 på heimebane Tirsdag 7.5.2002.

Svelgen innfridde i sin seriedebut på heimebane i kveld, og slo oppskriftsmessig Hyllestad 4-1. Trenar Blix er godt fornøgd med kampen og resultatet.

Måla blei laga av: Kjell Åge Bueie 2, Arne Rebni og Frank Hatleset. Banas beste spelar var Svelgen keeper Frank Ryland.

Andre Svelgen lag har også vært i aksjon siste veka med både borte og heimekampar

Svelgen Lillejenter - Selje 2 - 4

Svelgen Lillegutar - Florø 5 6 - 8

Florø 1 - Svelgen Lillegutar 6 - 5

Atløy - Svelgen Smågutar 5 - 3

Svelgen sitt gutelag har fått utsett sin kamp


Vi gratulerer:

Dagens konfirmantar i Midtgulen 05.05.2002

Herborg Hilde Eikeland

Carina Alfredsen Førde

Mats Hennøy Gjerde

Tom Christian Rogne

Tor Erik Vårdal

Kristina Johanne Mundal

Dei seks konfirmantane vart i dag møtt med ein skyfri himmel og strålande sol! Vi håpar alle sammen får ein minnerik dag!


Søndag 5. mai kl 1800

Istid på Svelgen kino 05.05.2002

ISTID er en digitalisert animasjonsfilm som har alt; action, humor, eventyr og varme!

For 20.000 år siden var jorden et spennende og morsomt sted, men alikevel fylt av farer. Ikke minst når dyrene måtte flykte sørover for å komme seg unna snøen og kulda.

Aldersgrense 7 år Sepletid: 1 time 15 minutt


Søndag 5. mai kl. 20:00

Alt om min far 05.05.2002

I kveld kan du sjå den mykje omtalte dokumentaren "Alt om min far" på Svelgen kino.

Even Benestad intervjuer sin far, Esben Esther Pirelli Benestad, som har valgt å leve ut sitt liv som transvestitt.


15 dagar utan regn!

Lite nedbør i april 03.05.2002

I april fall det 69,3 mm nedbør i Svelgen, mot normalt som er berekna til 123 mm.

Sidan nedbørsstasjonen vart flytta frå Rise til verket i 1973 har ein berre målt mindre nedbør 5 gongar.

I 1998 målte ein berre 17 mm, medan 1990 toppar aprilstatistikken med 326 mm.

I april 2002 hadde ein heile 15 dagar heilt utan nedbør, medan 25, mm var det meste ein målte, melder kraftstasjonen


Stenging av vatnet 03.05.2002

Teknisk seksjon melder om vasstenging i Svelgen sentrum på mandag 06.05.02 frå kl.10.00 og utover dagen. Det er arbeid på ledningsnettet i området Gunnar Scheldrupsveg 11 - 13 som er årsaka til stenginga.

Krana forseinka 02.05.2002

Kranlekteren ligg vérfast nord for Stad og er venta til Svelgen ein gong på fredag. Vi håpar montering av ny kaikran kjem i gang på fredag.


Her ser vi fundamentet til den nye krana bli løfta av kjempekrana.


SYNG MED OSS:

200 på 1.mai i Svelgen 01.05.2002

Nesten 200 menneske deltok på 1. mai feiringa på Svelgen samfunnshus i kveld. På programmet stod både allsong, innslag frå Svelgen skulemusikk, Svelgen songlag og elevar frå musikkskulen. Det vart seld kaker og kaffi og dei mange frammøtte fekk ei trivelig stund. Arve Berle var konfransier og lot seg imponere av både skulemusikken og elevane frå musikkskulen som framførte imponerande musikalitet. Også koret har fornya seg og denne gongen var det spesielt den humoristiske songen "Den gamle korplata" som vakte åtgaum. Alt i alt ein vellukka kveld, med 10 000,- kroner netto til nytt lydanlegg på Samfunnshuset!

Svelgen barnehage:

Røya er tilbake på 9. året! 01.05.2002

Ho likar seg også i Svelgen
VI I LANGENESET BARRNEHAGE SENDER BILDE AV RØYA VÅR SOM ER KOMEN ATT. DET ER NO 9 ANDE ÅRET HO ER HER. TIL NO ER DET BERRE RØYA SOM ER KOMEN, VI VENTAR SPENT PÅ OM VENNINDA FRØYA KJEM. VI OPPMODAR ALLE OM Å VERE SNILLE MED FUGLEN "VÅR"

For personalet og barna Aud Marit


Arkivoversikt
2001:  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2002:  Jan  Feb  Mars  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2003:  Jan  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2004:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2005:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2006:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2007:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2008:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2009:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2010:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2011:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2012:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2013:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2014:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2015:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2016:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2017:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2018:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2019:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2020:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2021:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2022:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2023:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2024:  Jan  Feb  Mars  April