Arkiv Aug 2012

 Svelgen.no Vêret i Svelgen (TV2/Storm) Vêret i Svelgen (yr.no) 
  

Svelgen Kino 31.08.2012

 

KON-TIKI

Søndag 2. september 17:00

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru - og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

Aldersgrense: 7 år

 

TOTAL RECALL

Søndag 2.september 20:00

Total Recall er en spenningsfilm om virkelighet og minne, på nytt inspirert av den berømte novellen "We Can Remember It For You Wholesale" av Philip K. Dick.

Velkommen til Rekall, selskapet som kan forvandle dine drømmer til virkelige minner. For en fabrikkarbeider ved navn Douglas Quaid (Colin Farrell), selv om han har en vakker kone (Kate Beckinsale) som han elsker, virker en slik reise i erindringen som den perfekte ferien vekk fra hans frustrerende liv - ekte minner om livet som en super-spion kan være akkurat hva han trenger. Men da prosedyren går fryktelig galt, blir Quaid en jaget mann. Han må flykte fra politiet, som styres av Cohaagen (Bryan Cranston), den frie verdens overhode, og Quaid slår seg sammen med en opprørskriger (Jessica Biel) for å finne lederen for motstandsbevegelsen (Bill Nighy) og stanse Cohaagen. Skillet mellom fantasi og virkelighet blir uklart, og hans verdens skjebne står på spill idet Quaid blir klar over sin virkelige identitet, sin ekte kjærlighet og sin sanne skjebne.
Aldersgrense: 15 år


Allsidig person innan byggservice for snarleg fast tilsetjing 30.08.2012

 

Vi søkjer snarast etter ein positiv, sjølvstendig og fleksibel medarbeidar med arbeidslyst og erfaring frå arbeidsområda. Det er en fordel med fagbrev, men ikkje eit krav.

Manglande teoretiske kunnskapar kan erstattast av erfaring.

Du må ha sertifikat klasse B, og det er ønskelig med stillas opplæring, fallsikringskurs og kurs i varmt arbeid.   Søkjar må vere vant til bruk av PC og windows baserte programløysingar og kunne lage rapportar og kalkyler osv.

Sjå heile annonsa under ledig stilling til venstre.


OPE HUS PÅ KNEKKEVASSHYTTA OG KomUtDag MED BARNAS TURLAG
.
.
.
.
.
.
.
Velkommen til Knekkevasshytta søndag 2. september. Knekkevasshytta vil være open frå kl 1200 til 1500. Det vil bli servert pølse m/brød, saft, kake og kaffè. I samband med at det er ein nasjonal turdag vil Barnas Turlag i indre i samarbeid med vaksen laget i Keipen Turlag arrangere turen ilag. Det vil bli hengt opp guiz langs T-merka sti frå Sørdalstrappa til Knekkevasshytta. Dette er guiz både for dykk vaksne og borna. Alle borna som deltar får premie ved Knekkevannshytta. I tillegg blir det trekt ut ein vinnar blant dei vaksne deltakarane og ein blant borna - desse to vinnarane får kvar sin premie - ein premie som er god å ha når ein vandrar i fjellet.
 
Til dykk vaksne og born som ynskjer å være med på quizen og trekninga, må møte opp ved Sørdalstrappa kl 1130. Her vil dykk få utdelt svarlapp og penn til quizen. Trekninga vil foregå på Knekkevasshytta.
Knekkevasshytta vart malt i sommar og det vart lagt platning rundt hytta. Hytta er blitt kjempe flott, og
verdt eit besøk. Pakk sekken din på søndag og bli med Keipen Turlag og Barnas Turlag på ein kjekke dag i fjellet!!
På søndag vil det være anledning til å melde seg inn i Keipen Turlag og i Barnas Turlag. Ta med kontanter og du vil få medlemskort for 2013.
Pris for 2013: Hovedmedlem 570kr - Husstandsmedlem (må då være ein i husstanden som er hovedmedlem) 260kr - Born 0-12 år 115kr
Skuleungdom 13-18 år 185kr - Honnør (født 1946 eller tidligare) 440kr. Heile kontigenten for barnet ditt går til Keipen Turlag -
for vaksenmedlemskap går størsteparten av kontigenten til Keipen Turlag, det resterande til Turistforeninga.
Keipen Turlag v/Sissel Sandvik mob.91102654 og Barnas Turlag v/Inger Lise Langedal mob. 47063543

Ein skadd i trafikkulukke ved Eikelandstunnelen 29.08.2012

– Det har vore ein samanstøyt mellom ein personbil og ein lastebil, seier operasjonsleiar Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til NRK.

Ulukka skal ha skjedd på Svelgensida av Eikelandstunnelen.

Det var ein person i kvar av bilane og føraren av personbilen skal vere skadd. Vedkommande skal vere oppegåande og tilsnakkande, men politiet kan ikkje seie noko meir om skadeomfanget. Føraren av lastebilen skal så langt politiet veit vere uskadd.

Fylkesveg 614 er sperra på staden. Klokka 09.25 opplyser politiet av bilberging er på veg. Dei kunne ikkje seie noko meir om kor tid vegen blir opna att.

Ambulanse, luftambulanse, brannvesenet og politi vart alle sende ut til ulukkesstaden.MEDLEMSMØTE 28.08.2012

Møte i Trudvang!

Svelgen Pensjonistlag held møte i Trudvang onsdag 29.august.

Møtet tek til kl. 1700.

Sjå program på "Keipenstova-sida".

Gamle og nye medlemmer er hjerteleg velkomne.

Styret.


Sirkeltrening 28.08.2012

 

  Sirkeltreninga startar opp onsdag 29.august kl.19.30.

 

  Vel møtt!FLOTT TUR PÅ SØRDALSVATN MED KANO! 27.08.2012

Det var litt kaldt og litt småregn, men det stoppa ikkje 21 turglade vaksne og born. Vi padla i kano
og rodde med båt på Sørdalsvatn. Ein idyllisk plass sjølv uten sola. Vi lagde bål,
grilla pølser og pinnebrød. Nokon plukka blåbær - desse vart både satt på strå og "pakka" inn i pinnebrøddeig for så å
grille deiga og ete den - nygrilla bolle med blåbær! Namnam. Ein liten babyfrosk dukka også opp, denne fekk vi holde
og ta bildet av.
BT delte ut turkoppar/turbestikk til alle borna som deltok. Tusen takk for denne turen. Neste helg blir det KomUtDag og alle er hjertelig velkomne.
Tusen takk til dykk som låner og frakter kanoar for oss, og takk til Svelgen Oppvekst for lån av redningsvester.
Langedal/Ossenkamp

Ledig stilling i Posten 27.08.2012

Posten har ledig stilling som postomberar 3 t/v. Sjå ledig stilling til venstre

Resultat frå Nordgulen Slitet 27.08.2012

 Svelgen Kino 24.08.2012

 

The Amazing Spider-Man

Søndag 26.august 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

The Amazing Spider-Man er historien om Peter Parker (Garfield), en utstøtt elev på videregående som ble forlatt av foreldrene som ung, og oppdratt av av sin onkel Ben (Sheen) og tante May (Field).

 

Som de fleste tenåringer prøver Peter å finne ut hvem han er og hvordan han ble den personen han er i dag. Peter må også forsøke seg frem i sin første ungdomsforelskelse med Gwen Stacy (Stone), og sammen strir de med kjærlighet, forpliktelser og hemmeligheter. Da Peter oppdager en mystisk dokumentmappe som tilhørte faren, begynner en jakt for å forstå foreldrenes forsvinning, noe som fører ham direkte til Oscorp og laboratoriet til dr. Curt Connors (Ifans), farens tidligere samarbeidspartner. Da Spider-Man er på kollisjonskurs med Connors' alter ego, The Lizard, må Peter foreta livsviktige valg om å ta i bruk sine krefter og forme sin skjebne for å bli en helt.
Aldersgrense: 11 år


Innebandy 25.08.2012

 

  Måndag 27.august kl.20.00 startar innebandyen oppatt.

 

  Vel møtt!


Paintball i hallen i dag 25.08.2012

Som ein del av Nordgulen Høgt og Lågt stiller Bremanger Paintball Klubb med paintball i ballbingen i Svelgen Lørdag 25. august frå kl. 11.00 til 15.00.
Pris for å spele heile dagen er 250,- alt inkludert.
For dei med eige utstyr kostar det 200,- for heile dagen.
Vi spelar med gummikuler så der er ikkje ball avgift.

NB! Alle som er under 16 år må ha med skrifteleg løyve frå foresatte

Velkommen til en action og adrenalinfylt dag! :)
Mvh.
Johnny Røys
Høgt og lågt

Her er litt informasjon om slitet. 24.08.2012

Nordgulen Slitet

 

Her er litt informasjon om slitet.

 

Startavgift, 500,- for lag og 100,- for aleine deltakar.   Avgifta skal betalast kontant før start.

 

Ca. Kl. 1415 møtast dei som skal delta til ei lita informasjonsrunde.

 

Start symjeetappe kl. 1500.   Dei som skal padle bør øve litt før start.   Det er ikkje lett å padle kano aleine.

 

Maks 3 av same kjønn på kvart lag.

 

Påbode med redningsvest for kanopadlarar

 

Påbode med hjelm for dei som deltar   på sykkel og rulleski/skøyte etappen.

 

Dei som kjem inn til flytebrygga etter symje etappe skal ta i brygga og sei nummeret på laget sitt.   Dette blir gjeve vidare til den som padlar,   og som då kan starte.

 

Når dei som har kano etappen kjem inn til flytebrygga er det nok for den som har sykkel etappen å røre ved kano eller padlar før han spring opp og tar fatt på sykkel etappen.

 

Dei andre vekslingane skjer med berøring av den som skal ta neste etappe.

 

Elles vil vi minne om at det er litt vanskelige forhold på nedside av Firda Billag.   Her er det grus og strømkablar som gjer det vanskeleg spesielt for dei på rulleski og skøyter.

 

Ver forsiktig på hovudvegen.   Andre trafikantar er og under vegs.

 

Andre spørsmål tar vi før start.


KANOTUR MED BARNAS TURLAG SØNDAG 26/8
Ja, no er sommerenferien over og vi i Barnas Turlag er klar for ein tur att. Denne gangen blir det aktivitetsdag ved Sørdalsvatn. Vi har fått lånt oss kanoer og vil gjerne at du blir med
oss. Det vil bli laga til bål for grilling, og Barnas Turlag har med pinnebrøddeig. Turen startar søndag 26/8 kl 1200 - oppmøte er på parkeringsplass ved Sørdalsvatn. Ta med deg pølser om du vil grille, redningsvest om du har (BT har nokre), klesskifte om du blir våt
og sjølvsagt godt humør. Dette blir ein flott dag - der du får prøve deg i kano og gå i merka sti om du det vil!
Merk dykk at det er endring i turmålet i forhold til Høgt og Lågt si annonsering.
Langedal 47063543/ Ossenkamp 95030335

Mista nykjøpt herrebukse 23.08.2012

Onsdag 15 august var eg på Centrum og kjøpte en herrebukse. Den lå i et rødt plastnett fra denne butikken. Den blei ved et uhell glemt igjen i Svelgen sentrum, mest trolig utenfor Svelgen Hotell. Skulle noen ha funnet den, så ta kontakt på mobil 93447028 – Anne Kathrine

No kan du få støtte til dugnadsprosjektet ditt!

 

Heile ideen med Gjensidigestiftelsen er å bidra til eit sunnare, tryggare og meir aktivt Norge. Derfor deler me ut rundt 150 mill kr til dei beste prosjekta me finn, kvart år.

 

Gode døme på lokale tiltak i M&R som har fått støtte er ma. desse:  Utstyr til KRIK Ulsteinvik. Kanoar til barn i Elnesvågen. Syvde og Averøy til gapahuk i turområde. Til Gjersetdalen Villmarksområde på Vatne. Seglbåt til unge i Eresfjord. Ballplass på Røsok, Harøy. Fjellredningsutstyr til Røde Kors-lag i Sykkylven, Ørsta, Volda. Giske Vel til stort aktivitetsområde. Naturmøteplass i Valldal. Gurskøy IL til turløype. Skiskyttaranlegg i Molde. Larsgården idrettspark i Ålesund.

 

Gode døme på lokale tiltak i S&F som har fått støtte er ma. desse:  Sørstrand Folkepark i Florø. Nærmiljøanlegg på Bryggja. Balløkke/leikeplass i Vik. Rockeverkstad for ungdom i Eikefjord. Aktivitetsklubb i Innvik og i Refvik, Raudeberg. Osen folkesti, Bygstad. Oktanten i Naustdal. Badestrand Stongfjorden. Turstilys til Risnakken i Selje. Sandvolleyballbane Fimreite.  Gapahuk Farsund, Førde. Aktivitetsanlegg i Brekke.

 

Gode døme på lokale tiltak i Hordaland som har fått støtte er ma. desse:  ”Mekkeklubb” for ungdom på Husnes og i Eikelandsosen. Leikeplass i Sædalshagen og Frekhaugmarka. Ballbinge på Manger. Hengebru Lambevågen i Sveio. Opprusting Lontjørnanlegget i Odda. Naturklatrejungel på Bulken. Sykkelløype Kviteluren, Stord. ”Kvam Musikkliv” i Øystese. Sandvolleyballbane på Totland, Bergen. Gapahuk på Moster og Langøy i Fjell. Musikkprosjektet ”Rock Arna”. ”Kajakk i sentrum”, Puddefjorden.

 

Gode døme på lokale tiltak i Rogaland som har fått støtte er ma. desse: Skatepark på Kverneland. Turveg ved Stakkestadvatnet. Natur/kulturminneløype i Stavanger. Ungdomsklubben på Sjonar i Tysværvåg. Fredagsklubben på Vikeså. Leikeplassar på Kolnes og i Dalane, Årdal. Gapahuk på Lundsneset i Hundvåg og på Røvær. Flytebrygge på Romsa. Rusfritt ungdomstilbod på Madla. Fritidsklubb i Egersund.

 

Eg skriv dette for at fleire eldsjeler i lag og organisasjonar bør nytta høvet og søkja om støtte til å setja ideane sine ut i livet. Og det hastar, for søknadsfristen er 15. sept.

 

Prosjekta bør vera dugnadsbaserte. Jo meir dugnad det blir i eit prosjekt, jo større sjanse blir det for å få støtte. - Me som er tillitsvalde i Gjensidigestiftelsen, gjer ein frivillig jobb med å lesa gjennom alle søknadar frå fylket vårt. Dette skjer utover hausten, og dei beste prosjekta får gladmeldinga like før jul. I 2011 fekk me over 600 søknadar her på Vestlandet, og heile 131 prosjekt fekk støtte. Det er gavekomiteen i fylket vårt som prioriterer kva søknadar me meinar skal få støtte. Viss du vil testa ideane dine, så kan du ringja han som har regionansvaret for prosjekta på Vestlandet, Einar Holsvik.

 

Årets tema, som søkjarane skal forhalda seg til, er "førebyggjande”. Førebyggjande tiltak me vil prioritera høgt, vil ofte vera for barn og ungdom, men uansett vil dei handla om trygghet og helse for mange. Tiltak som kan gi varig verdi. Derfor gler det oss mykje at fleire og fleire melder seg inn og blir medlemer i nærmiljøorganisasjonar og friluftslivsorganisasjonar. Slike lag arbeider stødig med nett slike ting.

 

Dette året og neste år blir det skilta over 1000 turløyper i vestlandsfylka. Tavler og skilt i samsvar med ein ny ’nasjonal’ standard blir betalt av fylka og oss. Både myndigheiter og ekspertar meinar at det beste folkehelsetiltaket i landet er å få fleire folk ut på tur. Me vil bidra til å tilretteleggja for at fleire går tur nær der dei bur. I tilknyting til turløyper, spesielt kvardagsturløyper, ynskjer Gjensidigestiftelsen å støtta fleire  prosjekt som kan vera med å styrkja bruken av turløypene rundtom. Dette kan vera t.d. møteplassar med benker, gapahukar, lavvoar, treningsapparat, apejungel, rebusløyper, naturstiar, benker, lys.

 

Me ynskjer gjerne å støtta eldsjeler og lag som tenkjer litt utradisjonelt. Sjansen for å få støtte til eit prosjekt aukar mykje når ein og gjer greie for korleis ein ynskjer å

-           få med fleire med ansleis kulturbakgrunn,

-           inkludera dei som ofte fell utanfor, som sit heime,

-           løysa oppgåver som krev samspel på tvers av organisasjonar eller bygder og bydelar.

 

Og me vil gjerne støtta prosjekt som elles ikkje let seg gjennomføra. Så tips alle med gode idear og skapartrong om at dei må setja igong, lesa på nettsida til Gjensidigestiftelsen ( www.gjensidigestiftelsen.no ) og vurdera å søkja støtte. No!

 

 

 


Nordgulen Slitet 2012 21.08.2012

 

 

Her er litt informasjon om løypetraseen på Nordgulen Slitet.

 

Vi startar med påmelding kl. 13.30

 

Start er 15.00

 

1.       Etappe er symjing.   Vi sym ut og rundt ei bøye ca. 50 m frå flytebrygga.

2.       Etappe er kano.   Dei som padlar sit i kanoen og blir sendt av stad av den som hadde symje etappa.   Vi padlar ut til den grøne bøya midtfjords og tilbake til flytebrygga.

3.       Etappe er sykling.   Dei som syklar tar imot padlarane og syklar to rundar.   Vi starter på plassen ved flytebryggene og går opp mellom hotell og rådhus, til venstre opp mot hovudvegen.   Vidare til Centrum og ned til Firda Billag.   Det er litt trongt på opp sida av Firda Billag så vi løypa går ned på kai området og derfrå opp på brygge ved hotell og fram til flytebrygge.   Etter to rundar vekslas det ved flytebryggene.

4.       Etappe er rulleski eller rulleskøyter.   Same løype som sykkel men berre ei runde.   Det er litt laus masse ved Firda Billag slik at man må vere litt forsiktig i dette området.

5.       Etappe er løping.   En runde som på   rulleski.

 

 

Deltakaravgift er 500 kr for lag og 100 for dei som tar alle etappane aleine.

 

Vi håper at alle deler av Svelgen stiller lag.   Dette skal vere moro så det viktigaste er å delta.


Svømmetrening 21.08.2012Mandag starter rekruttgruppen opp igjen. Alle tidligere rekrutter er velkommen kl 17-18. Ønsker samtidig velkommen til nye 2-3 klassinger. Kravet for å delta er at en kan svømme 12.5 m. Trener her blir Inger Lise Langedal.
Onsdagsruppen starter også opp i neste uke kl 17-18. Trener her er Linn Sande.


Har du spørsmål så ta kontakt med Gry Gulestøl 97 68 34 45


Lørdag 25 august

3 Busserulls på Svelgen Hotell

           Revy / stand-upshow og dans

 

Et kulturfenomen utsprunget fra bygdemiljø og vekkelsesmøter. Fra sjømannstradisjon til oljeplattform. Humor og ramsalt samtidskommentar, om det handler om kystkultur eller dobbeltmoral. Politisk korrekt har de aldri vært, og her får du alt fra vakre ballader til jodling om horer og negrar og øl og brennevin” – i polkatakt!!! Du får høre St. Pauli Blues, Øl, øl og mere øl, Dei saliges kvarter, Plukka plommer i Hardanger og mange flere, ispedd stand-up og revynummer.

 

Revy og stand –up  sjow frå kl 22.00

Dans   frå ca kl 23.15

 

Førehand sal av biletter frå Torsdag   kl 11.00

Cover 250 kr

 

NB - For tilreisende :   Gratis camping og Gratis Gjestehavn

 

Velkommen til ein stor kveld på Svelgen hotell
Tur til Ålfotbreen avlyst 18.08.2012

På grunn av dårlege vermeldingar vert turen på Ålfotbreen i morgon, sundag, avlyst.


Pilates frå tysdag 21.08 17.08.2012

Pilatestreninga startar oppatt tysdag 21.08.2012 kl. 20.00
MERK: NYTT KLOKKESLETT KL. 20.00

Seniordansen starter tirsdag 21. august 15.08.2012

Svelgen Seniordans starter sesongen tirsdag 21. august, kl. 1700 på Samfunnshuset.

Straumstans

Fredag den 17.august vert det straumstans på rådhuset frå kl. 12.30 og ut arbeidsdagen,

dette kan føre til problem med telefonsystemet for Bremanger kommune.

Servicekontoret


Spinning 16.08.2012

 

Spinninga startar opp att måndag 20. august. Slik vert oppsettet utover hausten:

 

 Måndag  kl.20.00       Vibeke       45 min

 

 Tysdag   kl.19.00       Hilde          45 min + styrke


                              Torsdag  kl.19.00       Hege Iren    45 min


                              Søndag   kl.20.00       Carina        45 min

 

Ring og meld på frå kl.18.00 - 20.00 dagen før eller same dag, tlf 993 06 474.

 

Vi kan sette opp ekstratreningar dersom det vert behov. Er det ønske om 35 mininuttstrening så meld dette inn på spinningtelefonen, 993 06 474.

 

Vel møtt!BREMANGER KOMMUNE 15.08.2012

STILLING MED SAKSNR 12/177

Ønskjer du å jobbe innan pleie- og omsorg i Bremanger, kan vi tilby deg fast helgastilling
på 15 - 20 %.

Vi søkjer primært etter personar med fagbrev innan helsefag, men andre er og velkomne til å søkje. Du vil få god opplæring.

Vi har ledige stillingar m.a. ved Bremanger sjukeheim, Svelgen bu- og servicesenter, Tenestene for funksjonshemma, Open omsorg og Klokkartunet.

Ta kontakt med kommunalsjef Randi Ytrehus for nærare informasjon, tlf. 95988707 eller Lillian Hareide på tlf 95989310.

Søknad skal sendast via vårt digitale søknadssenter www.bremanger.kommune.no/sjolvbetening

Ingen søknadsfrist, ein kan søkje fortløpande.


Knekkevasshytta oppussa 15.08.2012

 

 

 

 

No er Knekkevasshytta malt og ny beplatning rundt hytta er på plass. Godt jobba av dugnadsgjengen med Steinar Isene, Jarle Frøyen og Oddmund Leirvik i spissen! (Alle foto: Svenn Petter Kjepeset)

 


PÅMINNING. 13.08.2012

Arvid Eikevik si utstilling på Øyratunet er open laurdag 11 - 14 og søndag 15 - 18. Spørsmål om å få sjå utstillinga utanom opningstida kan rettast til Anne Turid Ljungren tlf. 45447908.SEINSOMMERTUR!

Det er eit par avmeldingar til bussturen til Savalen. - så no er det ledige plasser igjen.

Turen starter torsdag 30.august kl. 08.45 (merk tida) og går over vakre Strynefjellet.

Heimreisa går over Sognefjellet til Skjolden og vidare til Sogndal/Førde og heim.

Under opphaldet på Savalen er det utflukter til Røros og til Aukrustsenteret.

 

OBS! - Det er ikkje nødvendig å vere pensjonist - eller medlem av pensjonistlaget for å vere med ! Dersom du er interessert ring til Bjørg Damstuen tlf. 47615127 .MOPEDSERTIFIKAT 12.08.2012


 
  Dersom mange nok melder seg på kan vi få arrangert opplegg for å ta mopedsertifikat i Svelgen. Slik det ser ut vil det bli helgekurs(studenter kan delta). Truleg i september. Moped blir utlånt under kurset. Det er begrensninger på antal så her er det første mann til mølla.
  Må vere fyllt 15 år for å delta ( teoriprøve blir tatt utenom, lappen blir sendt når en fyller 16år)
 Er dette av interesse eller har du spørsmål, ta kontakt med Gry Gulestøl mob. 97 68 34 45

Svelgen Kino 07.08.2012

 

MADAGASKAR 3

- Full rulle i Europa

Søndag 12. august 17:00

Kiosk og billetter fra 16:30

Et herlig gjensyn med alle dyrene fra Madagaskar-filmene! Denne gangen blir gjengen med en omreisende sirkus for å forsøke å komme seg tilbake til New York.

Løven Alex, sebraen Marty, flodhesten Gloria og sjiraffen Melman prøver fortsatt på å komme seg hjem til sin elskede hjemby New York. Selvfølgelig er Kong Julien , Maurice og pingvinene med på det elleville eventyret. Reisen går på kryss og tvers gjennom hele Europa når de finner det perfekte skalkeskjulet på et omreisende sirkus - som de gjenoppfinner for full rulle i ekte Madagaskar-stil.

Norste stemmer ved: Bård Tufte Johansen, Robert Stoltenberg, Christoffer Staib, Ida lInd, Jan Gunnar Røise, Anders Hatlo, Hauk Heyerdahl, Knut Joner, Duck Mai-The, Trond Fausa Aurvåg, Dennis Storøi, Lena Kristin Ellingsen, Gisken Armand

Aldersgrense: Tillatt for alle

Kveldsundervisning for framandspråklege 10.08.2012

 

Kveldsundervisning for framandspråklege hausten 2012 blir måndagar og onsdagar kl.18.00-20.30. Undervisninga blir i Granden 3, 2.etg.

Vi startar opp måndag 27. august. Vel møtt!

 

Carina E. Solvåg


Lasses kro vil være lukka mellom kl 18.00 og 23.00 på grunn av privat arrangement. Det vil være mulig for "take away" bestilling fra 18:00 til 21.30. Tlf 577 93132. Dørene er åpne for alle etter 23.00:)

 


SEINSOMMERTUR! 08.08.2012

Det er eit par avmeldingar til bussturen til Savalen. - så no er det ledige plasser igjen.

Turen starter torsdag 30.august kl. 08.45 (merk tida) og går over vakre Strynefjellet.

 Heimreisa går over Sognefjellet til Skjolden og vidare til Sogndal/Førde og heim.

Under opphaldet på Savalen er det utflukter til Røros og til Aukrustsenteret.

 

OBS! - Det er ikkje nødvendig å vere pensjonist - eller medlem av pensjonistlaget for å vere med ! Dersom du er interessert ring til Bjørg Damstuen tlf. 47615127 .

 

 


FOTTUR TIL FOSSEDALEN OG SVARTEVASSFJELLET SØNDAG 12.08 09.08.2012

Vi møtes i grushola på Indrehus kl. 09.30 - ( rett innanfor det siste gardsbruket når du kjem frå Svelgen) Derifrå går vi ca. 1 time på skogsveg opp til Demmevatnet og Fossevatnet. Vidare opp Fossedalen til Klenevassfjellet.

Herifrå opp eit litt luftig og bratt parti til Svartevassfjellet. Frå Svartevassfjellet går vi ned Svodene til Fagredalen, over Storelva til Ytrehusselet og tilbake til Indrehus. Turen byr på fantastisk utsikt og nokre utfordringar, fottøyet bør vere fjellsko.

Reknar med å bruke 8 timar på heile turen og vi skal gå i roleg tempo. Turleiarar Sissel Sandvik Igland og Jorunn Styve( infotelefon 91102654)

KEIPEN TURLAG


Samfunnshuset

Nye gardiner og nylakka golv 07.08.2012

Svelgen Samfunnshus vil rette ei stor takk til dokke som har vore på dugnad og fått på plass lyse fine gardiner i småsalen.

 

Golvet i storsalen er pussa og lakka (innleigd firma), det blei kjempeflott.

 

Har de lyst til å delta i dugnadsarbeid, ta kontakt – det er alltid behov for ei hjelpande hand t.d. på kinodrift: kiosksal, billettsal, maskinist m.m.

PS! Ta ein titt på heimesida til Samfunnshuset.

 

-Styret-Vinnarar Fjelltrimmen juli

ELKEM KOPP TIL ASBJØRN, LIV OG ARVE 07.08.2012

I juli har vi trekt Elkem-koppar på Moldahytta, Knekkevatn og Risevatnet 3,5 km.  Vinnar på Moldahytta er Asbjørn Ytrehus (nr.1724), på Knekkevatn Liv Sigdestad Brekke (nr.267). Vinnaren i Risevatnet er nr. 2022, fornamnet er Arve,men etternavnet er vanskeleg å tyde, kanskje står det Klaussen eller Hloussen ?? Nokon som kjenner seg att så kan koppen hentast i vakta på Elkem. No i august skal det trekkast koppar på Sandsegga, Gulebrystet og Risevatnet 3,5 km - det gjer vi og i september ! Velkommen til å delta

Keipen turlag - Fjelltrimmen


Svelgen vant 5-0 over Strømmen i B Finalen!! 03.08.2012

 

Gratulerer så mykje til Svelgen gutane på Norway Cup! :)

 

  Foto: Odd Inge Rand, Fjordenes Tidene. (Fra Norway Cup 2011)


Tur til Troda søndag 05.08 03.08.2012

Minner om turen på TRODA den 5/8 2012

Det blir start frå Davik (Davik Oppvekst) kl. 10.00. Kontakt tlf. 90702482.

Det blir start frå Blålida kl. 10.00. Kontakt tlf. 95815428.

Reknar med å møtast på Troda ca. kl 13.00.

 


Norway-Cup 2012 Svelgen gutter 14år 03.08.2012

Gutter frå STIF er kommt til finale i Norway-Cup B-Gruppe!


Arkivoversikt
2001:  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2002:  Jan  Feb  Mars  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2003:  Jan  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2004:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2005:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2006:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2007:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2008:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2009:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2010:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2011:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2012:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2013:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2014:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2015:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2016:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2017:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2018:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2019:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2020:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2021:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2022:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2023:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2024:  Jan  Feb  Mars  April