Arkiv April 2011

 Svelgen.no Vêret i Svelgen (TV2/Storm) Vêret i Svelgen (yr.no) 
  

Spinning 30.04.2011

Vi har endra litt på spinningtreningane, så fram til sommarferien ser oppsettet slik ut:

 

Måndag  kl.20.00   45 min       Vibeke

Tysdag   kl.20.00   45 min       Carina

Torsdag  kl19.00    35/45 min   Hege Iren

Torsdag  kl.20.00   60 min       Hilde

Søndag  kl.19.00   35/45 min   Hege Iren/ Vibeke

                             Søndag  kl.20.00   45 min        Hilde 


10.klasse på klassetur til Polen. 28.04.2011

 

En hilsen fra 10.klasse som i desse dager er på klassetur i Polen med Aktive Fredsreise. Onsdag var det først besøk i Auschwitz II - Birkenau, deretter Auschwitz I. Klassen er fotografert utan for porten i Auschwitz I. Torsdag var det kultur på programmet med besøk i Saltgruven i Wieliczka, før shoppig i Krakow. Fredag går turen til Tropical Islands og en heil dag med bading, før en lørdag setter kursen mot Berlin for å besøke Sachenhausen og Ravensbruk.

 

Alle har det bra!


Skifottur til Keipen søndag 1. mai 30.04.2011

Keipen turlag arrangerer skifottur til Keipen søndag 1. mai. Turen er for trena personar, og det er oppmøte ved trapp Sørdalsvatn kl. 9. Turen går til Keipen, over hylle 7, og ned i Førdedalen. Det vert ordna transport frå Førdedalen til Sørdalsvatnet.

 

Turleiar er Asbjørn Svarstad, og du kan få ytterlegare info om turen av han, ved å ringe 90763705.


RANGO

Svelgen Kino

søndag 1.mai 17:00

kiosk og billetter fra 16:30

En kameleon med identitetskrise oppdager at av og til må man virkelig stikke seg ut fra omgivelsene for å smelte best mulig inn.

Fra regissøren av Pirates of the Caribbean kommer nå Rango - et splitter nytt animert komedieeventyr, som tar deg med på en hysterisk morsom og hjertevarmende ferd til det Ville Vesten. Handlingen følger den elleville reisen til Rango (engelsk originalstemme ved Johnny Depp) - en kameleon med en stor identitetskrise, som lever en beskyttet tilværelse som et vanlig husdyr. For hvor høyt kan man vel egentlig sikte når hele hensikten med livet ditt er å gå i ett med omgivelsene? Først når Rango ved et uhell ender opp i westernbyen Dirt - en lovløs utpost befolket av ørkenens mest slu og sprø skapninger - oppdager plutselig den lite heltemodige øglen at han i aller høyeste grad skiller seg ut. Byens innbyggere ønsker ham velkommen som sitt aller siste håp, og før han vet ordet av det har han utnevnt seg selv til Sheriff Rango. Han lever ut rollen etter beste evne, helt til en rekke actionpakkede situasjoner og møter med diverse sprø skikkelser forvandler ham til helten han alltid har drømt om å være.

Rango er en spennende ny vri på den klassiske westernlegenden om outsideren som redder en by - og seg selv i prosessen. Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Bill Nighy, Harry Dean Stanton, Ray Winstone og Timothy Olyphant er bare noen av de velkjente stjernene som står bak stemmene i den engelske originalversjonen.

Aldersgrense: 7 år - Frarådes barn under 7 år
Egnethet: Barn/ungdom
Begrunnelse: Flere mørke og enkelte truende scener gjør at filmen får 7-årsgrense. Filmen frarådes underårige.

 

 

 

VARG VEUM -dødens drabanter

Svelgen Kino

søndag 1.mai 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

Line Verndal, Lene Nystrøm, Vegard Hoel samt Trond Espen Seim og Bjørn Floberg spiller alle i Veum-filmen Dødens drabanter, basert på Gunnar Staalesens kjente bokserie om den bergenske detektiven.

 

Varg Veum blir tilkalt av førstebetjent Hamre til et gisseldrama på en gård utenfor Bergen. Et ektepar har blitt brutalt myrdet, og alle bevis peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som Hamre, selv ikke når gutten tilstår. Varg allierer seg med Cecilie, en gammel flamme i barnevernet, og oppdager at det drepte ekteparet drev en lyssky virksomhet som skaffet dem flere fiender, i en kynisk handel der unge menneskers liv står på regningen.

Varg får hastverk med å løse saken, før flere uskyldige ungdommer dør.

 

Aldersgrense: 11 år - Frarådes barn under 11 år
Egnethet: Ungdom/voksen
Begrunnelse: Denne filmen inneholder noen truende scener samt enkelte skidringer av blodige drapsofre. Da disse scenene er relativt kortvarige og lite nærgående skildret, antas filmen å ikke virke skadelig på unge over 11 år. Filmen får derfor 11-årsgrense.

STIF

Zumba 29.04.2011

  Det vert Zumbatrening søndag 1.mai kl.18.00.

 

  Møt opp!


April avsluttar med strålande vèr 28.04.2011

Det flotte vèret siste dagane, samt svært oppløftande vèrmeldingar for komande døgn, gjer at ein alt no tør kome med nedbørstal for april månad for Svelgen:

 

I april fall det 179,9 mm nedbør, medan normalen for månaden er 123 mm. 8 døgn ser ut til å bli heilt utan nedbør, og 41,5 mm var høgste døgnverdi.

 

I dei fire første månadane av 2011 har det kome 946,4 mm nedbør, medan normalen for desse fire månadane er 727 mm.

 

Alle tal er henta frå nedbørsstasjonen til Svelgen Kraft AS.                                  Minner om dugnaden

 
Svelgen Kunstlag er no i gang med å få gamle Øyratunet i brukbar stand.
Kvar onsdagkveld kl. 18 30 er det dugnad, men det er så altfor få som møter fram og det er dei same mest kvar gong. Likevel har vi fått gjort ein god del.
Det er skraping av gammal måling som no må gjerast og dei fleste kan gjere litt. Når det er fleire som er med går det så mykje lettare.
Styret i kunstlaget ber og håpar no at medlemmer og andre vil vere så snille å vere med å ta eit tak, sjølv om ein ikkje greier så mykje - så hjelper det på.  Passar det dårleg på onsdagar kan ein komme andre dagar, det er berre å ta kontakt med
leiaren Anne Turid Ljungren tel. nr. 57 79 33 92 og avtale når det passar.
 
Styret

Nedetid på søknadssenteret! 27.04.2011


På grunn av at Bremanger kommune skal ha på plass nytt søknadssenter vil det vere ute av drift torsdag 28.april 2011.


Det nye søknadssenteret kan takast i bruk fredag 29.april 2011


Set ned variabel kraftpris 27.04.2011

SFE Kraft AS set ned standard variabel kraftpris frå 64,95 øre/kWh inkl.mva. til 62,49 øre/kWh inkl.mva.

Fastbeløpet er kr. 25,- pr. månad for dei som har papirfaktura, for ekundar er det ikkje fastbeløp på denne prisvarianten

 

Prisendringa gjeld frå 29.april 2011 og vert varsla på Konkurransetilsynet, våre nettsider og til dei av våre kundar som har bedt om slik varsling.

 

Gjeldande frå dato:

Pris eks mva:

Pris inkl mva:

29.04.2011

49,99

62,49


Kven skal få byggeskikkprisen i Bremanger? 27.04.2011

Det har kome inn fleire kandidatar til byggeskikkpris for Bremanger. Vi har lista opp kandidatane med bilete og ein skildring. Bremanger formannskap vil kåre vinnaren i møte 3. mai, og prisen blir delt ut 17. mai, i samband med nasjonaldagfeiringa. Kandidatane er; Olli-huset på Kalvåg, Bakarhuset i Svelgen, Gamlebuda på Dyrstad, Hovudhuset på Eikeland, Straumane Kraftverk og Hotellhagen og sjøfronten til Svelgen Hotell. På www.bremanger.no kan du seie di meining om kven du syns bør få prisen. (Der kan du også sjå klarare bilder og tekst).


MINNER OM:

SESAM møte på Keipenstova torsdag kl: 18.00.


Elkem investerer 30 millionar i Bremanger 27.04.2011


Elkem Bremanger har fått bevilget over 30 millioner kroner til et nytt anlegg for produksjon av tilsetningsmaterialer til verdens støpejernindustri. Tilsetningsmaterialene får frem de rette egenskapene i støpedeler som blant annet brukes i vindmøller, biler og husholdningsartikler som stekepanner. Elkem er verdensledende innenfor dette markedssegmentet.

Investeringen er den største på 25 år innenfor støperiområdet, og anlegget skal stå ferdig i løpet av året.
–Denne investeringen er med på å sikre virksomhetens fremtid og mange arbeidsplasser gjennom et betydelig løft i utbytte og energiutnyttelse, sier verksdirektør Robin Ephithite ved Elkem Bremanger Støperiprodukter.


Bremanger ungdomsråd arrangerer sjølvforsvarskurs for jenter.

Dette kurset er utsatt til hausten pga av at mange er i Polen på klassetur og Bremangermessa. Kurset kjem i staden til hausten!

 Du treng ingen spesielle føresetnader for å delta. Kurset skal lære deg enkle knep og funksjonelle tips, råd og teknikkar for å kunne handtere ubehagelege situasjonar. Jenter med medlems kort i en av ungdomsklubbane i Bremanger kommune blir prioritert.

Program

Lørdag 30 april : vi møtes  på Ungdomsklubben Realen kl: 16.00.   Lager til “leirplassen ”overnatting på Realen J

 Oppmøte i idrettshallen kl: 18.00 til ca 21.30.

Etter kl: 21.30 middag og sosialt på klubben. J

Søndag 1 mai.

10.30 Felles frukost på Realen. Pakke ned “leirplassen”.

Oppmøte i idrettshallen kl: 12.00 – 16.00.

Kl: 16.00 avslutt og heim reise.  

Tips og råd frå instruktør Lex Muller.

Du treng ikkje noko anna enn vanleg treningstøy for å delta: Lang treningsbukse og laustsittande, helst langarma treningsoverdel. Ta med drikke (vann er best). Dei fleste trenar med bare beint.

·          Korte negler

·          Helst ikkje briller

·          Reine kle (mye fysisk kontakt)

·          Ingen smykker

Meir info ?! PÅMELDING TIL   anita.lover@bremanger.kommune.no   straks!!!!

Kontakt Anita Løver   95985267.


Nytt soknerådsval til hausten! 27.04.2011

  Er du interessert i kyrkjelydsarbeid? Det blir no arbeidd med å nominere kandidatar til Midtgulen sokneråd. Soknerådet skal leggje til rette for det kristne livet i soknet. Rådet blir valt for fire år om gongen, og dei som er medlemer i Den norske kyrkja og fyller 18 i år, kan veljast. Dersom du ynskjer å vere kandidat til valet i september, kan du ta kontakt med kyrkjekontoret tlf 57796345 eller med soknerådsleiar Aud Berit Mulelid aud.berit.mulelid@bremanger.kommune.no , innan 1.mai!

Helsing Midtgulen sokneråd


Her var seks Amcar-frelste med - frå Svelgen! På NRK i kveld! 27.04.2011


Skifottur til Keipen 1. mai 27.04.2011

Keipen turlag arrangerer skifottur til Keipen søndag 1. mai. Turen er for trena personar, og det er oppmøte ved trapp Sørdalsvatn kl. 9. Turen går til Keipen, over hylle 7, og ned i Førdedalen. Det vert ordna transport frå Førdedalen til Sørdalsvatnet.

 

Turleiar er Asbjørn Svarstad, og du kan få ytterlegare info om turen av han, ved å ringe 90763705.


ATTGLØYMDE KLE/SKO PÅ SAMFUNNSHUSET 27.04.2011

 

Saknar du vottar, hanksar,  lue, regnbukse, svart slips, sjerf, brune sko, jakke, sykkelhjelm……..

Du finn tinga i garderoba, bak heisen. Uavhenta klede/sko blir kasta 10.mai.

 

Mvh

Svelgen Samfunnshus

Bjørg


Nav Bremanger held stengt 26.04.2011

NAV Bremanger har stengt torsdag 28.04.11 grunna intern opplæring.

 

Ved nødvendig kontakt, vend dykk til Servicekontoret.


SVELGEN PENSJONISTLAG. 26.04.2011

VÅRSAMLING PÅ KEIPENSTOVA

 

torsdag 28.april.

 

Som vanleg er Keipenstova open frå kl. 10 til 14, men med litt ekstra i tillegg. Frå kl 11 blir det bløtekake til alle, det blir lotteri og underhaldning. Det er ikkje vanleg medlemsmøte onsdag.

Vel møtt!

Vertskap er Ester Hatleseth og Ester og Kjærulf RylaND.

 NATT TIL 1.MAI

DANSOTEK

LØRDAG 30.APRIL

lasse`s kro

  Cover 80,-HOPP

Svelgen Kino

søndag 24.april 17:00

kiosk og billetter fra 16:30

Påskefilm med norsk tale! Ta familien med til Svelgen Kino å se denne påskefilmen som allerede er sett av over 40.000 i Norge.

Påskeharen rømmer hjemmefra for å oppfylle sine popstjernedrømmer. Men når han utsettes for en bilulykke, er det plutselig opp til den uheldige sjåføren å redde påsken.

Hopp bringer de aller beste nyvinningene innen moderne dataanimasjon sammen med ekte skuespillere, i den komiske fortellingen om Fred (James Marsden), som ved et uhell kjører på påskeharen (med stemmen til Russell Brand i den engelske originalversjonen) og gir ham husly. Mens Fred sliter livet av seg med verdens verste husgjest, lærer de seg begge en viktig lekse om hva som må til for å bli en ansvarlig voksen.

Aldersgrense: Tillatt for alle
Egnethet: Familie
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

VARG VEUM -dødens drabanter

Svelgen Kino

søndag 24.april 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

Line Verndal, Lene Nystrøm, Vegard Hoel samt Trond Espen Seim og Bjørn Floberg spiller alle i Veum-filmen Dødens drabanter, basert på Gunnar Staalesens kjente bokserie om den bergenske detektiven.

 

Varg Veum blir tilkalt av førstebetjent Hamre til et gisseldrama på en gård utenfor Bergen. Et ektepar har blitt brutalt myrdet, og alle bevis peker mot fostersønnen, den 16 år gamle Jan Egil. Men Varg kjenner gutten fra sin tid i barnevernet, og får ikke brikkene til å stemme like godt som Hamre, selv ikke når gutten tilstår. Varg allierer seg med Cecilie, en gammel flamme i barnevernet, og oppdager at det drepte ekteparet drev en lyssky virksomhet som skaffet dem flere fiender, i en kynisk handel der unge menneskers liv står på regningen.

Varg får hastverk med å løse saken, før flere uskyldige ungdommer dør.

 

Aldersgrense: 11 år - Frarådes barn under 11 år
Egnethet: Ungdom/voksen
Begrunnelse: Denne filmen inneholder noen truende scener samt enkelte skidringer av blodige drapsofre. Da disse scenene er relativt kortvarige og lite nærgående skildret, antas filmen å ikke virke skadelig på unge over 11 år. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Barnas Turlag på Moldahytta sist søndag 20.04.2011

Det regna noko voldsomt i timane før vi skulle traske avgårde til Moldahytta, men det stoppa ikkje
turglade barn og foreldre. 22 barn og 15 foreldre var med Barnas Turlag. Vi gjekk frå Tiurveien kl 1230. Stort sett gjekk alle i enden av den nye og flotte skogsveien og videre inn
på stien til Moldahytta. Det var godt å komme seg inn i ei varm hytte og få servert suppe, kaffè, saft og kjeks.
Barnas Turlag hadde lagt opp til ei skattejakt - der borna måtte på leit etter påskegget som påskeharen hadde vært ute i skogen med.
I tillegg fekk born og foreldre utdelt kvar sin fleecehals som Barnas Turlag var sponsa med i anledning Kom ut dagen i februar.
 
Barnas Turlag takker for godt oppmøte og Keipen Turlag for hyggelig vertskap!
 
Langedal/Ossenkamp
(Om det er ynskjer for turar så ta kontakt; ingerlised@gmail.com )

PÅSKE QUIZ LASSES KRO

Fredag 22. april    

Kl 20.00

Velkommen til

Lasses kro


Ny barnefilm satt opp onsdag 20.04.2011

I stedet for Hopp viser Svelgen Kino filem Alpha og Omega kl 17.00


Invitasjon til seminar 20.04.2011

Målgruppa er Næringsliv, Politikere, Næringsapparat og Bygdelagsleiarar i Bremanger

I samband med Årsmøte i Bremanger Næringsråd vert det arangert seminar.

Tema er Samarbeid for Utvikling

Dato: Torsdag den 5 mai Knutholmen i Kalvåg

Årsmøte med årsmøtesaker kl 17.30 til 18.30

Seminar: starter kl 18.30

Tema: Samarbeid for utvikling.

1. Maritimt samarbeid på kysten av Sogn og Fjordane v / Oddvar Saunes STX Norway Florø

2. Viral markedsføring av Bremanger kommune v/ Svein Arild Vatsø

3. Samarbeid innad i Kommunen og med nabokommuner v/ Rådmann Tom Joensen

4. Samarbeid for utvikling v/ Frank Årebrot

Sosialt med mat og mingling og prat frå kl 20.00 til skyss går i retur kl 21.30

·   Det vert sett opp skyss Svelgen - Kalvåg t/r med båt. Frå Svelgen, fylkeskaia kl 17.00

og direkte til Kalvåg / Knutholmen.

·   Det vert sett opp skyss Ålfoten – Kalvåg med bil eller Buss.

Frå Ålfoten kl 16.00 og tar med folk frå Davik og Rugsund området

Det er gratis å delta på seminaret inkl skyss.

Påmelding til:

post@knutholmen.no eller tlf: 57796900

Gje beskjed om du skal vere med skyss frå Svelgen eller Ålfoten

Frist for påmelding er Mandag 2 mai

Mvh

Styret i Bremanger Næringsråd

På tide med litt godvèr no! 20.04.2011

Dei siste 35 døgna har ein ved Svelgen Kraft AS sin nedbørsstasjon berre hatt to døgn heilt utan nedbør i måleglaset. Slik vèrmeldingane ser ut i skrivande augneblink er det eit håp om at ein kan få nokre nokså nedbørsfrie døgn i påskehelga (mest sannsynleg f.o.m. langfredag).

Takk frå Røde kors 19.04.2011

RØDE KORS I SVELGEN takker for gaver gitt av butikker og bedrifter. Enkeltpersoner som har strikka, hekla, sydd og gitt gåver. Alle som kom på basaren og bidro til en flott dag.
TUSEN TAKK TIL DERE ALLE!
 
Synøve Sande
Leiar Røde Kors Svelgen
Tlf. 90726012
E-post: sysande@online.no

 

   Det vært A-lags trening langfredag kl.14:00

  

  Møt opp!


Opningstider på rådhuset i påska! 19.04.2011

Onsdag 20.april:  kl. 08.00-12.00

Skjærtorsdag: Stengt

Langfredag: Stengt

2. Påskedag: Stengt

Normal opningstid frå tysdag 26.april.

Vi ynskjer alle ei riktig god påske


Sentralbordet på rådhuset 15.04.2011

Tysdag 19.04.2011 frå klokka 12.00 og ut dagen, vil det muligens vere problemer med sentralbordet på rådhuset. Dette er på grunn av oppdateringar på datasystemet.

 

Vi beklager problema dette kan medføre.


Årsmøte i Svelgen Båtforening .

 

 

 

 

 

 

Sted: Småsalen Sammfunnshuset.

 

Tid: 04.05.11 kl.1800

 

Saksliste.

1.     Årsmelding.

2.     Regnskap

3.     Ref. fra gruppe for forslag av kontingent og hamneleie.

4.     Fastsettelse av kontingent og hamneleie

5.     Budsjett

6.     Innkomne saker

7.     Valg

 

Saker som skal behandles på årsmøte må vere innkomt til styre senes 26.04.11


Kurs i stell og bruk av høyreapparat 18.04.2011

Det blir halde kurs i stell og bruk av høreapparat i Svelgen på Realen i tre kveldsrunder; 3. mai, 11. mai og 18. mai kl. 1630- 1930 kvar kveld. Dei to første kveldane er det for brukarar og den siste kvelden også for pårørande.

Kurset er lagt opp til at ein skal bli sjølvhjulpen med hjelpemiddelet sitt. Kurset kostar 250,- kroner.

Vi må be om påmelding innan onsdag 27. april

 

Jan Eirik 57795516 /90540770

Magne 57749105 /90728932

Hilsen styret i H L F Flora og Bremanger hørselslag
Garasjesalg i Mevika 5 18.04.2011

Langfredag klokka 12:00 til 16:00
Loppis, Svele & Kaffi
Velkommne!
 
Linda & Monica

Gudsteneste med kor skjærtorsdag 18.04.2011

Sunnmøre Kristelege Mannskor skal på påsketurnè, og skjærtorsdag 21.04.11 kl 19.00 deltek dei i gudstenesta i Svelgen kapell. Sjå meir om koret på www.bremanger.no

Midtgulen sokneråd


Barnas turlag på Moldahytta utsett EIN TIME 16.04.2011

Turen til Moldahytta med Barnas Turlag i mårra 17/4 er utsatt med ein time, då det er mange turglade barn som er med på familiegudstenesta. Oppmøte er som tidligare annonsert i enden av Tiurveien. Turen starter kl 1230! Vi gler oss til å gå på tur med deg.                                                               
Langedal/Ossenkamp

 

ALFA OG OMEGA

Svelgen Kino

søndag 17.april 17:00

kiosk og billetter fra 16:30

 

Animasjonsfilm med norsk tale for hele familien. Publikum har gitt denne filmen terningkast fem.

Aldersgrense: 7 år
Egnethet: Familie
Begrunnelse: Enkelte truende scener gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

 

 

TRUE GRIT -Ekte mannfolk

Svelgen Kino

søndag 17.april 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

 

Coen-brødrenes mest innbringende kinofilm noensinne og nominert til hele 10 Oscar, blant annet for beste film, regi, mannlige hovedrolle og kvinnelige birolle!

Etter at faren blir skutt ned og drept av kjeltringen Tom Chaney, bestemmer 14 år gamle Hattie Ross seg for å spore opp morderen og sørge for at han får straff som fortjent. Hun søker hjelp fra den mest hardbarkede sheriffen hun kan finne: Reuben J. "Rooster" Cogburn - en mann med "true grit". -klikk på plakaten og les mer 

Aldersgrense: 15 år
Egnethet: Ungdom/voksen
Begrunnelse: Flere drapsscener og enkelte nærgående voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense
Film forslag kan sendes til:  filmforslag@gmail.com

HJELP VI ER RUSS

Norgespremiere

Svelgen Kino

fredag 15.april klokka 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

Markus og Robert er endelig ved målet. 12 års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste lille høl, og at penga de skulle feire for er søkk borte. På toppen av det hele har de en rektor som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16 ...

Det er underlig at ingen har laget en spillefilm om russen siden Edith Carlmar laget "Bedre enn sitt rykte" i 1955, noe produsentene bak "Tomme Tønner"-filmene og "Død Snø" også tenkte. Derfor var det på høy tid at noen satte i gang med det nå. Russetiden har forandret seg drastisk på 55 år. Samtidig er "Hjelp, vi er russ!" satt til et stykke Norge de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Et mindre sted man som ung gjerne ønsker seg vekk fra - i hvert fall om man ikke vet bedre. Denne filmen har funnet dette stedet rent praktisk i Sogn og Fjordane. Nærmere bestemt i Bremanger, en øykommune som har mindre enn 4000 fastboende. Nesten hele "Hjelp, vi er russ!" spilles inn her. Aldersgrense: 11 år

Egnethet: Ungdom
Begrunnelse: Til tross et komisk univers, inneholder filmen enkelte truende og voldsomme skildringer som kan virke urovekkende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.
Film forslag kan sendes til:  filmforslag@gmail.com

Bremanger Hamn og Næring søkjer etter turistvertar 15.04.2011

Bremanger Hamn og Næring søkjer etter turistvertar i ytre Bremanger og Svelgen. Sjå ledig stilling til venstre.

Ope hus på Moldahytta palmesøndag 14.04.2011

 
Keipen turlag ynskjer velkommen til ope hus på Moldahytta søndag 17.04. frå kl.12.00 - 14.00
Servering av suppe, kaker/kjeks, kaffi og saft. Vegen finn du sjølv på merka sti frå Rise, Breivika, Langeneset eller Ytrehus.
Vi ynskjer alle velkomne, spesielt til Barnas turlag som og arrangerer tur til Moldahytta denne dagen.
For info.kan du ringe 91102654.
Keipen Turlag

Røde Kors basar laurdag 14.04.2011

SVELGEN RØDE KORS HAR BASAR PÅ SAMFUNNSHUSET LØRDAG 16.APRIL
DØRENE OPNER KL. 11.00
 
KL.12.00 RØDE KORS AKTIVITETER FOR BARN
 
DET BLIR SALG AV KAKER, KAFFI, BOLLER OG BRUS  .
ÅRESALG,LODDSALG OG LYNLOTTERI.
 
HOVEDTREKNING KL.14.00
 
TA TUREN INNOM!

Svelgen-jente miste alt i hybelbrann i Wales 13.04.2011

  Lina Vågene (19) frå Svelgen miste alt ho hadde på hybelen då studenthuset ho budde i vart totalskadd i brann i går. Ho går for tida på United World College of the Atlantic som ligg sør i Wales.  

-     -   Vår hybel, som eg delar med tre andre, og to andre studentrom er det berre aske igjen av, fortel ho til Svelgen.no.   2/3 av huset vart totalskadd i løpet av eitt kvarter.

-        Resten har vatnskadar, men der var framleis enkelte ting frå dei nedre romma dei kunne hente ut, seier Lina. Ho er no flytta til eit steinslott som høyrer til skulen og skal bu der resten av terminen.

Det er berre to veker til eksamen og alle notat og arbeid som er gjort gjekk opp i røyk for Lina og medstudentane.   I tillegg er pass, bilder, brev og andre viktige personlege ting gått opp i røyk.

-        Heldigvis vart ingen skada, men det kunne gått verre om brannen hadde starta om natta. I tillegg er eg forsikra og det er ikkje alle som er så heldige. Men vi tek vare på dei og alle er snille og gir klede og mat til dei som treng det, avsluttar Lina Vågene.


Ledige stillingar som sjukepleiar ved open omsorg indre! 13.04.2011

Vi har for tida ledig 3 faste stillingar og 2 vikariat som sjukepleiar ved open omsorg indre, Svelgen bu- og servicesenter og i heimesjukepleien.


Full utlysingstekst kan www.bremanger.kommune.no eller "stilling ledig" til venstre.

 

Minner om at søknad skal sendast via vårt digitale søknadssenter: 
http://min.e-kommune.no/bremanger

 

SØKNADSFRIST: 27.04.11


 
BARNAS TURLAG
 
DÅ ER VI KLAR FOR TUR ATT, OG VI HÅPAR AT DU VIL VÆRE MED OSS TIL MOLDAHYTTA!
KEIPEN TURLAG HELD ÅPA HYTTE OG VIL GJERNE HA BARNAS TURLAG PÅ BESØK.
VI STARTER I TIURVEIEN OG GÅR I ENDEN AV SKOGSVEGEN. HERIFRÅ GÅR VI INN PÅ STIEN OG VIDARE OPP
TIL MOLDAHYTTA. STIEN ER VÅT OG EIN ANBEFALER STØVLER/FJELLSKO.
 
OPPMØTE: TIURVEIEN 17/4 KL 1130 (Ein må rekne med at dei yngste ivertfall vil bruke 1 time opp)
 
I SEKKEN: TURPASSET, VARM/KALD DRIKKE, NISTEPAKKE, EKSTRA KLE OM DU BLIR VÅT.
 
VI GLER OSS TIL Å GÅ PÅ TUR MED DEG OG KANSKJE VÆRT DET EIN PREMIE TIL DEG
 
 
TURLEIARAR: LANGEDAL/OSSENKAMP.

Resultat av ungdomen sitt E-val klart 12.04.2011

Bremanger kommune har no fått endeleg resultat etter pre-piloten som vart gjennomført førre veke.  Det vise at 168 av 322 har deltatt! Det utgjer 52%! Sjå kva ungdomen svarte her.  


HEI ALLE STORE OG SMÅ SKYTTERE

  

DET VERT SKYTESTEVNE I IDRETTSHALLEN TORSDAG 14.APRIL 2011 KL.1700. PÅMELDINGSAVGIFT KR. 50,-.   PREMIERING.   DET VERT SERVERT BRUS

(SPONSA AV KOPEN), KAKE, KAFFI, SVELE  OG PØLSE M/BRØD.   

                            HILSEN  
                            SKYTTERGRUPPA


Svelgen Jeger- og Fiskeforening

Hugs årsmøtet i SJFF i dag kl. 18 12.04.2011

Tirsdag 12.04.11  kl 1800
Småstova - samfunnshuset

Vel møtt
-Styret-

Ledig stilling butikk- og kontormedarbeider 12.04.2011

Rørlegger R. Nigardsøy har ledig stilling som butikk og kontormedarbeider. Sjå stilling ledig til venstre.


Årsklassemesterskap i svømming 12.04.2011

 
I helga vart årklassemesterskapet arrangert i Ålesund for utøvere i alderen 13-15 år.
Her blir det konkurrert om sammenlagtseier etter 5 øvelser. Tidligere kunne du stryke den dårligste, slik at 4 av 5 var tellende. Øvelsene er 400 fri, 200 bryst, 200 rygg, 100 butterfly og 200 medley.
Matias låg som nr 17 sammenlagt etter kvalifiseringen tidligere i vinter. Det såg en stund spøke ut om han i det heile kunne delta då han tidlig i veka våkna opp til høg feber og vond hals. Vi tok då kontakt med tidligere landslagstrener, Per Irgens, for å spørre om råd. "Hold gutten i ro og reis om han er feberfri", sa han. Og vi så gjorde.
Det er tunge øvelser å svømme når ikkje kroppen er heilt i form, men han ville prøve. Han presterte veldig bra, og persa med mellom 4 og 8 sek på alle øvelser. Sammenlagt svømte han seg opp til en flott 12 plass. (Gry Gulestøl)Prisendring SFE Kraft AS 11.04.2011

SFE Kraft AS set ned standard variabel kraftpris frå 68,40 øre/kWh inkl.mva. til 64,95 øre/kWh inkl.mva.

Fastbeløpet er kr. 25,- pr. månad for dei som har papirfaktura, for ekundar er det ikkje fastbeløp på denne prisvarianten

 

Prisendringa gjeld frå 21.april 2011 og vert varsla på Konkurransetilsynet, våre nettsider og til dei av våre kundar som har bedt om slik varsling.

 

Gjeldande frå dato:

Pris eks mva:

Pris inkl mva:

21.04.2011

51,96

64,95


Gil Edwards på Svelgen Hotell

Laurdag 16. april

Gil Edwards er født og oppvoksen  i USA. Frå ein tøff start i Norge, der mange netter blei tilbrakt under bruer og bakgater i Oslo, jobba han seg bokstavleg talt bort frå rennesteinen.   Med fleire hundre spelejobbar i året er Gil Edwards no ein av landets mest populære og best betalte trubadur . Gil Edvards spelar musikk i sjangeren “Alternativ Country”  - tyngre og meir rocka. Velkomne til Svelgen Hotell!


Svelgen Kino

I AM NUMBER FOUR

søndag 10.april klokka 20:00

kiosk og billetter fra 19:30

D.J. Caruso ("Eagle Eye," "Disturbia") har regien i denne spenningsfylte filmen om en helt usedvanlig ung mann, John Smith (Alex Pettyfer), som er på flukt, jaget av nådeløse fiender sendt for å ta hans liv. John bytter identitet og flytter fra by til by med sin vokter Henri (Timothy Olyphant), og er alltid den nye gutten helt uten bånd til sin fortid. I den lille Ohio-byen som er hans nye hjem, møter John uventede opplevelser som forandrer hans liv fullstendig: hans første kjærlighet (Dianna Agron), mektige nye ferdigheter og kontakt med andre som har samme utrolige skjebne.

Aldersgrense: 11 år - Frarådes barn under 11 år
Egnethet: Ungdom fra 13
Begrunnelse: Denne filmen inneholder mange og intense sekvenser med actionvold. Til tross for dette, får filmen 11-årsgrense fordi volden domineres av effektbruk og framstår som overnaturlig. Filmen frarådes underårige.
Film forslag Svelgen Kino kan sendes til:  filmforslag@gmail.com

                                              

           

STIF si A-lags trening blir som vanleg. Fredag Kl.18:00.

         

         Treningskampen blir ikkje spilt i Svelgen.

 

 

         


Nesten 100 mm meir nedbør enn normalt i mars 07.04.2011

I mars månad fall det 297,2 mm nedbør i Svelgen, medan normalen for mars er 200 mm. 70,1 mm var høgste døgnverdi både i månaden og hittil i 2011. 7 døgn var utan ein drope i nedbørsglaset til Svelgen Kraft.

Sikkert vårteikn i Omvendeskaret 06.04.2011

Den første padda er observert (og fotografert) i Omvendeskaret. Når dei første paddene vågar seg ut frå vinterdvalen er det teikn på at våren er i gang. Padder overvintrar på frostfrie stadar i holer, under vedstablar og tilsvarande. Den er vekselvarm og treng ein temperatur på mellom 8 og 14 grader! Det er Svenn Petter Kjerpeset som har teke bildet i dag og han fortel at han også har sett kvitveis i knopp på Risevatnet (ved 3.5 km-skiltet) og grågåsflokk på veg nordover.

På Wikipedia les vi elles at paddene kan vere giftige (som eit obs); " En padde kan skille ut et giftig sekret som inneholder bufonin flere steder på kroppen, særlig fra de store kjertlene bak øynene. Bufoninsekretet er giftig, smaker vondt og vil føre til brekninger, kløe, irritasjon, ubehag og stor utsondring av slim".

 

Men i første omgang kan vi glede oss over at våren er her endeleg - og har du bilder frå vårteikn blir vi glade om du sender dei inn til oss!


Nye nøklar på Samfunnshuset 05.04.2011

Det er skifta lås i ytterdøra på Samfunnshuset. Dei som treng nøkkel kan kontakte Bjørg Didriksen på telefon 95982945.

Tre vinnarar av Elkem-koppen i mars 05.04.2011

Desse har vunne Elkem-kopp i mars: Albert Bueie nr. 646 på Sandsegga. Atle Alvsaker nr. 708 Risevatnet 3,5 km. Svenn Petter Kjerpeset nr. 136 på Gulebrystet. GRATULERER!

Nye koppar kan vinnast i april – alle er velkomne til å besøke FJELLTRIMPOSTANE våre.

Keipen Turlag - Fjelltrimmen.


STIF A-laget sine nye treningstider. 05.04.2011

 

    Tirsdag og Fredag kl.18.00.

  

   Svelgen Stadion.

  

   T.V.B.


Isabel Grindheim toppar SV-lista 05.04.2011

Isabel Grindheim (25) toppar Sosialistisk Venstreparti si liste til kommunevalet i Bremanger. Sjå heile lista på  www.bremanger.no  

Bremanger med på pilotprosjekt for elektronisk val 04.04.2011

For halvtanna år sidan vart Bremanger kommune plukka ut til og vere med i eit prosjekt for å utprøve val via internett – såkalla E-val. Og i morgon vert portalen opna for ungdomane i kommunen vår, som skal prøve ut systemet i ein pre-pilot.

Saman med ni andre kommunar skal Bremanger vere først i landet med elektronisk stemmegjeving ved kommune- og fylkestingsvalet i september. Valsekretær i Bremanger kommune, Hilde Jenssen Midtbø (til venstre på bildet), har vore med å utvikle systemet og jamleg vore i Oslo arbeidd med dette i Kommunaldepartementet.  – Det er veldig spennande og vere med på, seier ho. Les meir på bremanger.no.


Dagleg leiar Joker Ålfoten 04.04.2011

Daglegvarebutikken Joker i Ålfoten har ledig stilling som dagleg leiar. Sjå Stilling ledig til venstre.

Stilling ledig:

Vil du drive kantine ved Elkem Bremanger? 04.04.2011

Elkem Bremanger ønskjer å gje tilbod om sunn mat til våre tilsette som eit lunsjtilbod.

På bakgrunn av dette, vil vi starte opp kantine for våre tilsette som ei permanent ordning. Vi ønskjer å knytte til oss ein person som kan ta på seg å drive denne som kantineleiar i tilnærma 60% stilling. Arbeidstida vil kunne variere etter behov


Spinning tysdag 05.april 03.04.2011

 

Det vert ikkje spinning kl. 20.00 tysdag 05.april.

Spinninga kl.18.00 går som normalt.

 

STIF


Hugs båndtvangen! 01.04.2011

Har du tenkt deg ut med den håpefulle firbeinte i helga? Kalenderen har passert 1. april, og det inneber at vi er inne i den ordinære båndtvangsperioden igjen.

 

Lov om hundehold § 6. Sikring av hund ved båndtvang m.m. I tida frå og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerda eller innestengt, slik at ikkje den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.


EU har godkjent Elkem-oppkjøp 02.04.2011

EU-kommisjonen har godkjent det planlagte oppkjøpet av Elkem. Det kjem fram i ein melding fredag, ifølgje Dow Jones Newswires.

«Etter en nøye undersøkelse av virkningene av fusjonen, fant EU-kommisjonen ut at forbrukere vil fortsatt ha tilstrekkelig konkurranse fra andre aktører i markedet», heiter det i meldinga


Svelgen blir samanslått med Flora 01.04.2011

  Kommunestyret skal handsame kommunesamanslåing på møtet den 12. april. I sakspapira har rådmannen tilrådd at Svelgen/Kjelkenes-området skal inngå i Flora kommune, heile ytre Bremanger skal til Vågsøy medan området Ålfoten/Davik/Rugsund skal til Eid kommune. Etter ei ringerunde til dei politiske partia viser det seg at framlegget vil bli vedteke, med unntak av Venstre si eine stemme. Bakgrunnen for at saka er komen opp no er ei fersk undersøking som viser at folk i Bremanger stiller seg positive til kommunesamanslåing.

Folkerøystinga i 2003 viste at 50,2 prosent av dei spurde i Bremanger at dei var for samanslåing. I 2011 har endå fleire bremangarar valt å seie ja til samanslåing, 84,6 prosent.

2011-undersøkinga, som er gjennomført av Opinion, har teke føre seg 1500 personar i til saman 10 kommunar. Eit klart fleirtal i vår kommune er for kommunesamanslåing, og ja-prosenten er langt høgare enn for åtte år sidan.

Ordførar i Flora Bente Frøyen Steindal seier ho gledar seg over å få svelgarane under sine vengjer. – Eg har lenge hatt som mål å få Bremanger innlemma i Flora kommune. – Eg kunne godt tenke meg å få heile kommunen og skjønnar ikkje heilt målet med å dele opp kommunen, seier ho. Heile kommuneadministrasjonen vil ligge i Florø, men alle vil få tilbod om anna arbeid i Flora kommune. På spørsmål om framtidig bruk av rådhuset i Svelgen seier ho dette vart diskutert på førre formannskapsmøte i Flora etter at ho hadde samtalt med partikollega og avtroppande ordførar Kåre Olav Svarstad i Bremanger. – Det er mange praktiske ting å diskutere i samband med ei slik samanslåing, men akkurat rådhuset blir som ei kjærkoma gåve for oss som har store problem med lagringsplass for alt inventaret frå sjukehuset samt uteseksjonen til teknisk avdeling i Florø, seier Frøyen Steindal.

Som følgje av vedtaket, som etter alt å døme vil bli fatta 12. april, vil kommunevalet i Bremanger ikkje bli gjennomført. – Sidan dette kjem så tett opp til kommunevalet må alle i Bremanger stemme ved våre røystelokaler i Florø, seier Frøyen Steindal. Utover dette vil ho ikkje kommentere saka før den er endeleg vedteken – bortsett frå at ho ynskjer svelgarane hjarteleg velkomne som floraværingar. ( NO, DAGEN DERPÅ MÅ VI FØYE TIL AT DETTE VAR EIN APRILSNARR FRÅ VÅR SIDE)


 

    A - laget har trening ute i dag kl.17:00.

 

   Møt opp!

 


Arkivoversikt
2001:  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2002:  Jan  Feb  Mars  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2003:  Jan  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2004:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2005:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2006:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2007:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2008:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2009:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2010:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2011:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2012:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2013:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2014:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2015:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2016:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2017:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2018:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2019:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2020:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2021:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2022:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2023:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2024:  Jan  Feb  Mars  April