Arkiv Mars 2012

 Svelgen.no Vêret i Svelgen (TV2/Storm) Vêret i Svelgen (yr.no) 
  

Svelgen kino 27.03.2012

 

PIRATENE - 2D

 

Onsdag 4.april kl.1700

  

I Piratene! møter vi den rikt beskjeggete Pirat-Kapteinen (Hugh Grant) - en grenseløst entusiastisk, dog ikke akkurat vellykket, havets skrekk. Med et lurvete mannskap ved sin side (Martin Freeman, Brendan Gleeson, Russell Tovey og Ashley Jensen), og tilsynelatende blind for at han har alle odds imot seg, bærer Kapteinen på en drøm: å slå sine bitre rivaler Svarte Bellamy (Jeremy Piven) og Huggert-Liz (Salma Hayek) i kampen om den ettertraktede prisen Årets Pirat. Det er en jakt som tar våre helter fra kysten av den eksotiske Blod-Øya til de tåkefulle gatene i det viktorianske London. På veien må de kjempe mot en grusom dronning (Imelda Staunton) og slå seg sammen med en ulykkelig forelsket ung vitenskapsmann (David Tennant),men mister aldri av syne det en pirat elsker mest: eventyr!       

Aldersgrense: 7 år      Lengde: 1 t. 27 min.


Informasjon til SFE Kraft-kundar i Svelgen

 

Grunna arbeid med overføring til SFE Kraft sitt kundesystem har vi ikkje fått sendt ut faktura for januar og februar 2012 slik det tidligare har vore informert om. Faktura for januar til og med mars vert derfor no sendt ut i midten av april.

Vi beklager forsinkelsen.

  

Vi minner også om målaravlesing 1. april. Målaravlesing kan du levere på ein av følgande måtar:

NB: Hugs målarnummer og namn på kunden. 

 

Sjå også heimesida til SFE.

 

(Ein skal f.o.m. 30/3-12 ikkje lenger bruke tlf.nr. og epostadressa til Svelgen Kraft ved målaravlesingar)


365 mm nedbør i Svelgen i mars 31.03.2012

I mars månad fall det 365 mm nedbør i Svelgen, "mot normalt" 200 mm. 51 mm var høgste døgnverdi, både i mars og hittil i år. 5 døgn var utan nedbør i mars (22 døgn utan nedbør hittil i år HRS).

 

Hittil i år har det falle 901,2 mm nedbør, medan normalen for årets tre første månadar er 604 mm.


Svelgen kino 27.03.2012

HAMILTON

Søndag 1. april 20.00

Kiosk og billetter fra kl. 19:30

 

I nasjonens interesse er basert på romanen med samme navn av Jan Guillou og regi er ved Kathrine Windfeld.

Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) klarer å infiltrere en internasjonal liga som har stjålet avanserte svenske GPS-styrte rakettvåpen. Men ligaen utsettes plutselig for et dødelig angrep fra en gruppe veltrente leiesoldater med ukjente oppdragsgivere. Hamilton kommer seg unna massakren, men rakettene er sporløst forsvunnet. De vil om kort tid bli brukt i et attentat der en somalisk fredspolitiker blir drept av terrorister. Samtidig kidnappes en svensk våpentekniker, som havner i et somalisk fengsel. Sveriges statsminister engasjerer seg i saken og går med på å ansette et privat sikkerhetsselskap for løslatelsen - forutsatt at en svensk observatør er med, nemlig Carl Hamilton. Hamilton plages av erkjennelsen av at årene som hemmelig agent har forvandlet han til en drapsmaskin og ønsker å legge dette bak seg. Han har møtt en ny kvinne og håper på et vendepunkt i livet sitt. Han innser imidlertid snart at det ikke er en mulig utvei i en situasjon der verdensfreden trues av korrupte politikere og krigsprofitører. Ett spektakulært attentat planlegges i Stockholm og Hamilton er den eneste som kan stoppe det. Ett livsfarlig oppdrag som tar Hamilton fra Somalias karrige ødemark til Beiruts gater og Stockholms skjærgård. Han må gjøre det som kreves - i nasjonens interesse.

Aldersgrense: 15 år        Lengde: 1 t. 50 min.


Lørdag 31. mars

Olav Stedje på Svelgen Hotell

Olav Stedje er har levert mange platesuksesser og fått spellemannspris. Olav, som syng tekstar på nynorsk, lager alltid god stemning for sitt publikum som er i alle aldersgrupper. Olav har vore i Svelgen fleire gongar før, og gleder seg no til eit nytt møte med oss. Håper også folk for Davik , Rugsund og begge daler i Ålfoten legger kvelden til Svelgen hotell for å høre tekster som «Vi vandrar saman» og «Ein nordmann sin draum» med meir.

Frå kl 22.30 Cover 150 kr

På grunn av lite påmeldte til middagen, endrer vi menyen til pizza. Stor pizza 200 kr.
Servering fram til klokka 22.00. 

Velkomne

 


BARNAS TURLAG
No er våren like rundt hjørnet, men vi i Barnas Turlag ynskjer alle velkomne til siste innspurt av snøaktivitet.
Laurdag 31 mars kl 1200 til ca kl 1500 vil vi arrangere aktivitetsdag ved Langesi i Ålfotdalen. Det vil her bli laga til stasjoner med ulike aktiviteter.
9. klasse ved Svelgen Skule vil stå for salg av mat/drikke. Overskuddet av dettte salget går til Polentur som dei skal på neste år.
Kom og bli med, dette blir morro! Ta med deg langrennski/akebrett og godt humør. Og gløym ikkje at det ikkje finst dårleg vær, men berre pysete foreldre og dårlege klær!!
Vi møtast på parkeringplassen ved Langesi kl 1200 på laurdag
For å melde borna (0-12år) inn i Barnas Turlag i Keipen Turlag går ein inn på heimesida til Den Norske Turistforening og videre inn på Bli Medlem. Det koster 110kr for eit born per år.
Gabriel Ossenkamp/Inger Lise Langedal

Synøve og Asbjørn fekk "Bry deg" pris 30.03.2012

Synøve og Asbjørn Sande frå Svelgen er tildelt Sogn og Fjordane Røde Kors sin «Bry deg» pris 2011.

Det var i samband med årsmøtet på Skei, laurdag 24. mars, at prisen vart delt ut. Prisen er ein lysestake i tinn med inskripsjon og ein sjekk på 5000 kroner som mottakarane skal gje til eit samfunnsnyttig humanitært formål.

”Bry deg” prisen

Prisen heidra to som i mange år har lagt den eit stort arbeid i og engasjement for Røde Kors. I grunngjevinga vart det lagt vekt på at desse to har lagt ned ein stor innsats og engasjement i eigen lokalforeining, på distriktet og nasjonalt. Dei er begge engasjerte, dei er tydelege, torer å ta standpunkt og torer å bere dei fram. I Synøve og Asbjørn sitt møte med andre menneske og med oss andre Røde Korsarar, kjem deira engasjement og interesse for sine medmenneske til syne.
Dei bryr seg – begge to.

Korkje Synøve eller Asbjørn var orientert om tildelinga og dei fekk ei hyggeleg og spesiell overrasking.
– Dette hadde vi inga aning om, sa Synøve på vegne av seg sjølv og Asbjørn, utruleg fantastisk å bli sett så stor pris på. – Vi ønskjer å gje prisen til barneavdelinga på Førde Sentralsjukehus.

På ulikt vis, og på ulike arenaer har dei begge bidrege med konkrete og viktige ting. Å bygge solide lokale ledd, med eit grunnfjell av mange medlemmer i lokalforeiningane, er noko av det Synøve har vorte kjend for. I hjelpekorpsa rundt om i fylket er det mange som har fått råd og opplæring av Asbjørn. Mellom anna under grunnkurshelga på Nesholmen. Å få med, utdanne, og få fram nye, yngre hjelpekorpsarar er ei fanesak for han.

At det var desse to som fekk prisen vart motteke med stor applaus i årsmøte. Det er ingen tvil om at ekteparet og Røde Korsarane, har gjort seg fortent til ein slik heider. Prisen heidrar to som i mange år har lagt ned eit stort arbeid i og engasjement for Røde Kors.

 Foto: Sogn og Fjordane Rørde Kors.


PÅSKEFRUKOST I SVELGEN KAPELL PALMESØNDAG KL 10

 

Det har vorte ein god tradisjon   å samlast til frukost kl 10 palmesøndag ,  

 

og så er det gudsteneste kl 11.

 

Du kjem vel ?   Du er velkomen!

 

Midtgulen sokneråd


Obs! Bakarhuset stengt onsdag 30.03.2012

Skal du ha tak i Bakarhuset sine kavringar til påske må du nytte høvet tirsdag 3. april (1030-1400). Onsdag held dei stengt.


Song og Musikk

i Botnane grendahus 01.04.12 kl.16-18.00

Inge Reksten

Knallgod på trekkspel , og på piano til allsong.

Sanja Qattawi

Deltek med kammerorkester ved kulturskulen,

Og lokale barn og unge frå Botnane.

I kafeen kan du få kjøpt kaffe og kaker m.m.

Alle er hjartleg velkomne til ei musikalsk oppleving, med   høve til å få brukt stemmebandet                                i Botnane palmesøndag.

Arr: Botnane og Årebrot Grendalag


 

Folkemøte

om kommunedelplan for parsell av fv 614, Svelgen – Myklebust .

Trudvang på Kjelkenes, tysdag 10. april kl 18.00. Orientering om planframlegget som er på høyring, høve til merknader og spørsmål. Lett servering.

 

Alle velkomne!

Bremanger kommune v/ordføraren


Lastebil krasja med brøytebilen

Ein lastebil fekk sleng på hengaren og trefte brøytebilen som kom i mot. Ingen skal ha blitt skadde i trafikkuhellet.

Politiet fekk melding om eit uhell på fylkesveg 614 på stigninga opp frå Svelgen.

Ingen blei skadde, men vegen kan bli stengt i periodar på inntil 30 minutt på grunn av bilberging. Vegen er stengt ved Bortnetunnelen.


Opningstider på rådhuset i påska; 29.03.2012

Måndag 02. april; kl. 08.00 - 15.30

Tysdag 03.april: kl. 08.00 - 15.30

Onsdag 04.april: kl.08.00 - 12.00

Skjærtorsdag 05.april: STENGT

Langfredag 06.april: STENGT

2.påskedag, 09.april: STENGT

 

Normal opningstid frå og med tysdag 10.april.

 

Vi ynskjer dykk alle ei riktig god påske.

 


Onsdag 4. april

FREE BEER

Irsk folkrock på Svelgen Hotell

 

 

Free Beer er eit band som kjem frå vakre Gudbrandsdalen.  Dei spelar musikk som ligg nært deira egne røter. Irsk, folkrock som får folk ut på dansegolvet og set stemninga frå første tone.

 

Free Beer består av vokalist Brendan Mckeever frå Irland som òg spelar gitar. På fele og vokal er Ingunn Helen Elvestad, mens gitarist Ole Christian Ulen kjem frå Otta. Tor Arne Tofte frå Heidal spelar bass, medan den andre Ottaværingen, Runar Tullut er bandet sin trommeslagar.

 

Saman sørger Free Beer for fest, moro og hela i taket langt ut i dei små nattetimar !

 

Velkomne til stor påske fest på   Svelgen Hotell

Frå kl 22.00

Cover kr 200 -


Stenging av vatnet - Svelgen 27.03.2012

STENGING AV VATNET

TYSDAG 27.03.12 FRÅ KL.2300 – 0400

VERT ALLE ABONENNTANE VED SVELGEN

VASSVERK UTAN VATN.


Dette skjer p.g.a. omlegging av straumforsyninga til pumpestasjonen / renseanlegget vi har på Elkem.

Dei som får vatn frå høgdebassenget på Sande vil ikkje bli berørt av utkoplinga.

BREMANGER KOMMUNE


Dyrstad - Svelgen (Sande tunnel)

Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

Stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til onsdag fra 07:00 til 18:00. Torsdag fra 07:00 til 15:00. Gjelder fra 26.03.2012 til 29.03.2012.

Arbeidet vil halde fram etter påske, og ein håpar å vere ferdig til 17. mai. Når tunnelen er stengd prøver ledebilen å køyre frå Svelgensida av tunnelen kvar heile og halve time. Bilen køyrer så gjennom tunnelen, og tek med bilane som står på Sandesida på returen. Dei må også ta hensyn til bussrutene til og frå Sande.


Kommunestyre gjorde retrett overfor Terje Førde 27.03.2012

Kommunestyret gjorde i dag om vedtaket som avsette Terje Førde som kommunerevisor. Avtalen blei som kjent sagt opp fordi revisor Terje Førde hadde nytta sin jobb-epost i Kryssrevisjon for å kommunisere med styresmaktene om kraftlinja i Ålfoten.

Les meir på www.bremanger.no


Takk til R. Nigardsøy frå fotballgruppa 27.03.2012

Fotballgruppa i STIF vil rette ei stor takk til Rørlegger Roald Nigardsøy for sponsing av overtrekksvestar til utebruk og for sponsing av treningsballar og kampballar. Vi gler oss stort til å ta dette utstyret i bruk, no som utesesongen står for døra.


- Bedre vei vil stanse ingeniørmangel 27.03.2012

Intervju med verksdirektør Gabriel Ossenkamp i Elkem Bremanger Silicon Materials.

 

Hvordan vurderer du markedssituasjonen for silisium og ferrosilisium ?

Det er en todelt markedssituasjon for polysilisium. Avsetningen av silisium som går mot nedstrøms markedet, silisium til wafer teknologi og solcelleproduksjon har hatt en kraftig nedtur, men tradisjonelt sett har vi levert til halvleder markedet, et marked med høyere renhet.

Etterspørselen etter polysilisium har det siste året vært farget av reduserte subsidier og økonomisk usikkerhet i Europa, og det har redusert etterspørselen, men vi ser at markedet er i endring for i desember i fjor ble det installert flere solceller i Tyskland enn i alle de elleve foregående månedene. Asia driver markedet, og Europa vil hente seg inn igjen. Vi forventer en vekst i polysilisium markedet på 13% årlig neste fem årene, mens silisium til aluminium og kjemi er forventet å øke med 5% årlig.

Nå kjører vi med 70% kapasitetsutnyttelse for høyrent silisiummetall, og det er fortsatt sterkt prispress i alle ledd innen polysilisium markedet, men verden trenger silisium. Derfor ser vi også at det bygges ny kapasitet i Kina og Korea for produksjon i 2012, 2013 og 2014.

Produksjonen vi har av ferrosilisium går for fullt, og vi selger det vi klarer å produsere, ca. 28000 tonn per år. Det betyr at bilindustrien som er vår største avtaker av ferrosilisium igjen vokser. Ferrosilisium utgjør ca. 40% av totalproduksjonen ved verket og utsiktene lover bra. Nå leverer vi ferrosilisium også til vindmøller som tilsatsmiddel, og vi vet at EU har et stort investerings-program fram til 2020 på vindmøllesektoren. Ferrosilisium består av ca 75% silisium og ca. 22% jern, samt en rekke legeringselementer i små mengder. Dette materialet er "krydderet" i støpejernet som gjør at strukturen i vindmøllene blir sterkere og lettere å bearbeide.

Ettersom Kina og Korea bygger opp kapasitet, hvordan vil Elkem Bremanger posisjonere seg i det markedet ?

Teknologi og kompetanse er nøkkelen. Eksempelvis produserer vår kjemiske fabrikk høyrent silisium som vi kan tilpasse kunders behov. Dette kommer av at vi har solid kompetanse på drift av våre prosessanlegg og kunnskap om våre kunders prosesser. Her har vi et eget forskningsteam på NTNU i Trondheim som vi finansierer. Utnyttelse av denne kunnskapen bidrar til en god kostnads- og markedsposisjon.

Det som er spesielt spennende for verket, er at vi har et hydrometallurgisk anlegg som vi er alene om i verden. Dette er et stort reaktoranlegg for silisium med klorfabrikk, renseanlegg, vaske og klassifiseringsanlegg. Dette gir oss et klart konkurransefortrinn.

Elkem har bygget ny Solar fabrikk i Kristiansand. Dere produserer begge silisium. Hva er forskjellen ?

Forskjellen ligger i den kjemiske sammensetningen av silisiumet og spesielt nivået på bor og fosfor. Verket i Bremanger leverer silisiumkvalitet inn i elektronikk segmentet der våre kunder bruker Silgrain til å lage et produkt med en renhet på 99, 999999999 % silisium. Produktet fra Elkem Solar er klart for bruk i solcelleapplikasjoner.

Om vi skal inn med leveranser i det samme segmentet som Solar, vil det kreve investeringer. Dog har vi et fortrinn ettersom vi allerede har det hydrometallurgiske anlegget som er en viktig og tung investering ved produksjon av solceller.

Hva er status for teknologisk nyvinning og investeringer i driften?

2011 har vært et banebrytende år teknologisk. Vi er i sluttfasen av å gjennomføre tre store investeringer for verkets fremtid; et stort vannforsyningsprosjekt der vi bytter ut hele kjølevannforsyningen, videre en ny utstøpningsteknologi innen ferrosilisium produksjonen som handler om hvor trygt og hvor raskt vi vil at materialet skal størkne, og som også gir en betydelig forbedring av driftsøkonomien, og sist men ikke minst utvides råmaterialanlegget som vil bidra til større fleksibilitet for å utnytte et bredere spektrum av råvarer samt optimalisere råvareforsyningen inn til oss.

Samlet sett gjør vi en investering på vel 80 millioner kroner.

På miljøsiden - er dere fornøyd slik forholdene er i dag ?

På miljøsiden blir vi ikke fornøyd før vi har 0 avvik, dvs. utslipp til luft og vann og det indre miljø. Miljø og økonomi går hånd i hånd. Bedre prosesskontroll gir mindre miljøutslipp og avfall. I tillegg så jobber vi kontinuerlig med om vi kan oppgradere våre tradisjonelle avfallsprodukter til salgbare produkter med verdi for våre kunder. Så vi er på veldig god vei til å nå våre miljømål på mange områder og selvfølgelig holder vi oss godt innenfor miljøkonsesjonskravene og har et kontinuerlig samarbeid med miljømyndighetene.

Hvordan er kraftsituasjonen?

Vi kjøper kraft etter hvert som vi inngår langsiktige kontrakter, men delvis må vi gå i spotmarkedet når det gjelder ferrosilisium. Det gjør oss sårbar. En økning på 1 øre pr kWh utgjør for oss 7,5 millioner kroner i året. Vi er opptatt av at politikerne er bevisst på kraftsituasjonen for industrien, og hva denne betyr for vår eksistens. Et konkurransedyktig kraftregime er helt avgjørende for en bærekraftig industri.  

Største utfordring ?

For å være en liten plass på Vestlandet, så har vi vært heldig å få med oss flinke folk. Likevel er ingeniørmangel en utfordring for oss. I tillegg er vi opptatt av at lokalpolitikere i regionen går sammen om å få midler til kystvegen som inneholder blant annet utvidelse av veien sør og nord for Svelgen. Dette er svært viktig for regionen, Førde, Florø, Vågsøy, Bremanger og Nordfjordeid og Elkem Bremanger. I denne regionen bor det 40.000 mennesker, og det er en stor verdiskapning i regionen som hemmes på grunn av dårlig infrastruktur, avslutter Ossenkamp.(INDUSTRIAVISEN)


Nasjonalt engasjement for asylsøkar i Svelgen 26.03.2012

Histoira om Hossein Ahmed Mayamuud som ynskjer familiegjenforening med ei av dei to konene sine og deira felles 11 barn vekker nasjonalt engasjement:

NETTAVISEN: - Det vanskeligste med å komme til Norge er savnet etter familien. De oppholder seg nå i Addis Abeba uten oppholdstillatelse. De bor hemmelig og kan ikke leve et ordentlig liv der. Ikke har de penger, og med 11 barn er det en svært vanskelig situasjon. Jeg håper de kommer til Norge snart, fordi jeg savner dem mye, sier Hossein Ahmed Mayamuud til Firdaposten.

I tillegg til mange av Nettavisens lesere, reagerer også Per Sandberg (Frp) kraftig på denne spesielle familiegjenforeningssaken.

Og lederen i justiskomiteen trekker også en omvendt parallell til saken om asylbarna, som mange har ønsket skal få være i Norge.

- Det må da være dramatisk for disse barna å rive opp sine røtter.

Dette er en sak som virkelig engasjerer Sandberg.

- Frp mener at når det kommer til familiegjenforening, så bør man bli der man samlet har størst tilhørighet.

Han reagerer også sterkt på at UDI antyder at skilsmisse kan være en løsning i denne saken.

- Her har vi en enslig kvinne som sitter igjen med ti barn. Og så gir UDI en oppskrift på gjenforening i artikkelen som jeg reagerer sterkt på.

Og hvis det skulle bli slik at familien tar turen fra Etiopia og får bli i Norge, så stiller Sandberg et klinkende klart krav:

- Da skal alle DNA-testes, så vi kan være sikre på deres tilhørighet til denne faren.


Er du ung og vil ut i verda? 26.03.2012

Frivillig arbeid i Europa og partner land ellers i verda!
Bremanger Kulturkontor inviterer ungdom i alder 16 – 30 år , til informasjon møte på Rådhuset i Svelgen onsdag 11 april kl: 19.00. Ta gjerne foreldra med.
Korleis kjem eg meg ut i verda?
Korleis skal eg finne ein vertsorganisasjon?
Finansiering?
Forberede seg?
Risiko?
Eg reiser ut!:)Takk frå Svelgen Samfunnshus 25.03.2012Søndagsskule i morgon, 25.03.12 24.03.2012

I morgon er det søndagsskule i Svelgen kapell kl 11.00.

 

Ta med deg ein ven og kom!

 

Helsing Liv, Magni og IngridInformasjon om brannskaden 22/3-12 23.03.2012

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca kl 18.00 torsdag 22 mars vart en person fra det innleide rivningsfirma NKR demolition brannskadd under skjæring av jern frå ovn 3 med en oksygenlanse.

Under arbeidet smalt det i lansen som utløste noen stikkflammer som traff vedkommende. Den skadde ble fraktet til brannskade-avd ved Haukeland og vi har fått forsikringer om at vedkommende har fått mindre til moderate skader.


Mann skadd i eksplosjon 22.03.2012

Meir informasjon på nettsida til  bt.no


Svelgen kino 21.03.2012

 

LORAX - Skogens vokter

 

Fredag 23. mars kl.18:00 -   NORGESPREMIERE

Søndag 25. mars kl.17:00

 

En ny fantasifull animasjonsfilm fra teamet bak Grusomme meg og Hopp - basert på en klassisk barnebok av Dr. Seuss. Den dataanimerte filmen Dr. Seuss' The Lorax er en adapsjon av Dr. Seuss' klassiske fortelling om et skogsdyr som sprer håp til omgivelsene. Det animerte eventyret følger reisen til en gutt, som søker etter den ene tingen som kan få ham til å vinne hjertet til drømmejenta. For å nå målet sitt må han bli kjent med Lorax - et grettent, men sjarmerende, vesen som kjemper for å beskytte sin verden.       Lengde 1 t 34 min


 

               JERNKVINNEN

                    Søndag 25. mars kl.20:00 

  

  JERNKVINNEN er et overraskende og intimt portrett av en ekstraordinær kvinne. Elsket og hatet; Margaret Thatcher er en ikonisk figur på verdensscenen - den første og eneste kvinnelige statsministeren i Storbritannia, og en av det 20. århundrets mest berømte og innflytelsesrike kvinner.JERNKVINNEN er historien om en kvinne som kom fra ingensteds fra. Som kjempet seg gjennom kjønns- og klasseskiller for å bli hørt i en mannsdominert verden. Det er en film om makt og prisen man må betale for makten, en historie som er både unik og universell. JERNKVINNEN har stjerner som Oscar-vinnerne Meryl Streep som Margaret Thatcher og Jim Broadbent som hennes ektemann, Denis.

Aldersgrense: 11 år         Lengde 1 t 44 min


Mann brannskadd etter ulukke på Elkem 22.03.2012

Ein mann i 30-åra er sendt til Haukeland universitetssjukehus med brannskadet etter ei arbeidsulukke i Bremanger.

Politiet fekk melding om ulukka ved Elkem Bremanger klokka 18:15 og alle naudetatar rykka ut til staden.

Personen skal ha blitt brannskadd og er flogen til Haukeland. Saka blir etterforska vidare.


Invitasjon til Aktivitetsleiarkurs på Sandane 19.03.2012

SFFIK arrangerer kurset "Fra lek til friidrett"  på Sandane 23-24 mars.   
Kurset tek føre seg aktivitet for 6-12 åringane.

Dette er første kurset på trenarstigen og har ikkje krav til førehandskunnskapar eller noko form for eksamen. Kurset er praktisk retta og føregår i gymsal med bruk av utstyrspakken Team Athletics som ein del av kursinnhaldet.

Kurset er ope for alle interesserte over 14 år og er nyttig for idrettslaga men også for tilsette i skule, barnehage og SFO. 

Målgruppe: Instruktørar, foreldre, leiarar i idrettsskular, kroppsøvingslærarar, personell i barnehagar/ SFO ,og andre sentrale personar innan barneidretten. Kurset krev ingen forkunnskapar og har ikkje eksamen.

 

STIF dekkjer utgiftene for dei som reiser.

Påmelding innan onsdag 21. mars kl.14.00 til Vibeke tlf 90 58 00 55.

 

Invitasjon og kursplan for kurset, les meir på sida til  SFFIK


Straumstans torsdag 22/3 i Sagmyra - Lia 21.03.2012

Svelgen Kraft melder st raumstans

på grunn av arbeid på høgspentanlegget

 

Torsdag 22.03.12 k l. 1000-1300

Sagmyra - Lia

Det elektriske anlegget må heile tida reknast som straumførande.

                                          Svelgen Kraft AS


Årsmøte Svelgen Jeger og Fiskeforening!

Tirsdag 27.03.12 kl 1900
Småstova - samfunnshuset

Vel møtt
-Styret-

Finn fram gamle mobiltelefonar for no er det innsamling

STIF samlar inn gamle mobiltelefonar 19.03.2012

Dei komande vekene vil Svelgen Turn- og Idrettsforening gå rundt på dørene i Svelgen for å samle inn mobiltelefonar. STIF får 35 kroner for kvar telefon, så vi håpar at vi kan skaffe oss litt inntekter på denne måten. Resultatet på innsamlinga vil bli lagt ut på nettet når innsamlinga er ferdig. Mobilane vil bli samla inn i forsegla bagar som blir sendt til telenor. Vil du lese meir om innsamlinga kan du gå inn på denne linken. http://www.idrett.no/tema/mobilretur/Sider/om_mobilretur.aspx

Er det andre utanfor Svelgen som vil bidra med gamle mobiltelefonar, eller som har spørsmål om innsamlinga, så ta kontakt med Andre Hatleset tlf 48267476INNLEVERING AV UNIFORM OG DIVERSE UTSTYR

Har DU gløymt å levere inn uniform eller anna etter endt karriere i skulemusikken ville vi sette veldig stor pris på om du kunne levert det snarast. Uniformer kan leverast på Svelgen Vaskeri. Anna utstyr kan leverast til Kari Rita Frøyen på Svelgen Skule. På førehand TAKK J


Sosialtrening for hund 16.03.2012

 

Det vert sosialtrening for hund kvar onsdag klokka 19.00 ved Svelgen oppvekst.

Ta med deg hund, hundeposer og godbiter til hunden.

 

Ingen hund er for liten, eller for stor. 

 

   

Vi har med oss hundeinstruktør

Bjørn Henry Marthinussen!

 

Vel møtt.


Svelgen kino 15.03.2012

 

                     My Week with MARILYN

 

                 Søndag 18. mars kl. 20:00

                 Kiosk og biletter fra kl. 19:30

 

Michelle Williams i sitt livs rolle som ikonet og sexsymbolet Marilyn Monroe. Marilyn Monroe er på bryllupsreise i England med sin nye ektemann Arthur Miller, samtidig som hun spiller inn filmen "The Prince and the Showgirl". Da ektemannen må reise vekk for en uke, føler Marilyn seg forlatt og misforstått. Men hun finner trygghet og betror seg til sin unge og ydmyke assistent Colin Clark. Gjennom en idyllisk uke kommer den emosjonelt skjøre skuespillerinnen seg vekk fra Hollywoods hardkjør og arbeidspress, og blir introdusert til nye gleder ved livet. Dette er den ukjente uken i livet til Marilyn Monroe.   Lengde: 1 t 39 min


Fem svelgarar går "Birken" 14.03.2012

Laurdag deltek fem svelgarar på  Birkebeinerrennet på ski, 54 km frå Rena til Lillehammer. Dei som deltek er Frank Hatleset, Asle Førde, Arne Rebni, Gunnar Styve og Trond Hatleset. Med i reisefølget er også Brynjar Myklebust frå Ålfoten, samt Per Arne Sæterlid. Sistnemnde har ikkje høve til å delta dette året, men er med som inspirator, rådgjevar, smørar, hjelpar og altmuligmann.Svelgen og Omegn Husflidslag arrangerer temakveld. 11.03.2012

 

Vi lager sokkeband/hoseband til bunad (gutt/herre)

Tråd vert å få kjøpt

Tid: Tysdag 13.03.12  kl.18:30

Stad: Husflidshuset i Bakkeveien 13

Deltakaravgift: kr 50,- for ikkjemedlemmar og gratis for medlemmar

Velommen til ein kjekk husflidskveld


Ledig stilling som driftssjef/rektor 12.03.2012

Hauge skule og Stasjonen barnehage vert frå kommande skuleår organisert som ei driftseining, Hauge oppvekst. Frå 01.08.12 er det ledig 100 % fast stilling som driftssjef/rektor. Stillinga har saksnr. 12/576.

Driftssjefen har det økonomiske, faglege og administrative ansvaret for driftseininga.


Meir informasjon om stillinga finn du under "stilling ledig" til venstre, eller de kan sjå på heimesida til kommunen. www.bremanger.kommune.no

 

Minner om at søknad skal sendast via vårt digitale søknadssenter: www.bremanger.kommune.no/sjolvbetening


Søknadsfrist: 02.04.12


Byggeskikk- og kulturpris for 2012 – Forslag på kandidatar 12.03.2012

Vi ynskjer forslag på kandidatar både til kulturpris og byggeskikkpris. Frist for innsending av forslag er sett til fredag 13.april. På kommunen si heimeside under Kultur og fritid vil du finne retningslinjer for prisane. Kulturkontoret kan og kontaktast om du ynskjer nærare informasjon. Forslag med grunngjeving kan sendast på mail eller pr post til:

 

Bremanger kommune

Postboks 104

6721 Svelgen

Espen Frøysland,  Tlf. 95 98 52 65, E-post: espen.froysland@bremanger.kommune.no

Margun Indrehus, Tlf. 91 61 90 92, E-post: mi@bremanger.kommune.no

 Søndagsskule 11.03.12 09.03.2012

Det vert søndagsskule i kapellet søndag 11.03. kl 11.00

 

Ta med deg ein ven og kom!

 

Helsing Magni, Ingrid og Liv


Svelgen Kino 08.03.2012

PUS MED STØVLER - 2D

 

Søndag 11.mars kl.17:00

Kiosk og biletter fra kl.16:30

 

Fortellingen om hendelsene som leder frem til den sverdkjempende kattens møte med Shrek vennenes hans.

Lenge før han møtte Shrek, la den legendariske Pus med Støvler ut på en heltemodig reise sammen med Lille Trille og gatesmarte Kitty Fløyelspote for å stjele den berømte Gåsa som la gullegg. Det ble et eventyr han kunne skryte av i alle sine ni liv!

Aldersgrense: 7 år      Lengde: 1 t. 30 min.
SHAME 

Søndag 11. mars 20:00 

Kiosk og billetter fra 19:30

Brandon (Michael Fassbender) har alt. God jobb og flott leilighet midt på Manhattan. Han er høy, mørk og vakker. Har selvtillit og karisma. Kort sagt, han er drømmemannen. Men bak den perfekte fasaden skjuler det seg en ensom mann. For Brandon klarer ikke nære forhold. Han har ingen venner eller familie. I tillegg har han et umettelig behov for sex. Et evig jag etter seksuell beruselse og tilfredsstillelse.

Aldersgrense: 15 år  Lengde 1 t 42 minBINGO! 08.03.2012

I kveld - torsdag - er det som vanleg bingo på Samfunnshuset. - oppstart kl.18.30.

I pausen vert det kaffi og heimbaka kake.

Husk at alle er velkomne!


Informasjonsmøte om friluftsliv i Ålfotbre-området 01.03.2012

Torsdag 8. mars er det infomøte i Svelgen Samfunnshus kl. 19.00 i regi av Svelgen kraft, SFE og verneområdeforvalteren for Ålfotbreen landskapsvernområde.

 

Meir info og påmeldingsinfo finnast her.


ELKEM KOPP TIL SVENN PETTER, MARTIN OG LIV.

 

For februar har vi trekt Elkem-koppar på Sandsegga, Risevatnet 3,5 og i Vasskaret. Vinnarar: Sandsegga nr. 268 Svenn Petter Kjerpeset, Risevatnet 3,5 km nr. 552 Martin Hennøy og Vasskaret nr. 221 Liv Sigdestad Brekke. GRATULERER OG TAKK TIL ELKEM FOR SPONSING AV KOPPAR. Nye vinnarsjanger i mars – då kan du vere med i trekning av kopp på Gulebrystet, Omvendeskaret og Risevatnet 3,5. April-koppen (påskekoppen)vert trekt på Sandsegga, Risevatnet 3,5 og Moldahytta-

Keipen turlag FJELLTRIMMEN


SFE Kraft AS set ned standard variabel kraftpris 

 

Fastbeløpet er kr. 25,- pr. månad for dei som har papirfaktura, for ekundar er det ikkje fastbeløp på denne prisvarianten.

 

Prisendringa gjeld frå 19. mars 2012 og vert varsla på Konkurransetilsynet, våre nettsider og til dei av våre kundar som har bedt om slik varsling.

 

Gjeldande frå dato:

Pris eks mva:

Pris inkl mva:

Prisområde

19.03.2012

35,16

43,95

NO5


SVELGEN KUNSTLAG 02.03.2012

Svelgen Kunstlag held årsmøte tirsdag 6.mars på Galleri Øyratunet. Møtet tek til kl. 1800.

Frank Ryland æresmedlem i STIF 03.03.2012

Frank Ryland vart etter årsmøtet i Svelgen Turn- og Idrettsforening nytt æresmedlem i klubben. Vi gratulerer!

På bilda ser vi forutan hovudpersonen sjølv, Ingvald Ytrehus feste medaljen og STIF-leiar Svein Arne Sandvik. (Foto: Anita Hessvik)

Bakgrunnen for den gjeve utmerkinga kan du lese her:

 

 

      Heimesida til Svelgen Turn- og Idrettsforening


SVELGEN PENSJONISTLAG. 02.03.2012

Styret i Pensjonistlaget held fram som før. Av dei som stod på val, takka alle ja til ein ny 2 års-periode.

Styret er samansett slik:

Anne Lise Gilleshammer - leiar

Per Ytrehus - nestleiar

Kirsten Frøyen - sekretær

Gunvor Hansen - kasserar

Lillian Myren - styremedlem

Oddvar Førde - styremedlem

Arne Lothe - styremedlem

Varamedlem: Aage Tansøy, Bjørg Damstuen og Anfinn Førde.

Revisorar er Åse Eikeseth og Liv Ytrehus.

Valnemnd 2013: Marta Navekvien, Lillian Nilsen og Magni Lothe.

Utendingar til fylkesårsmøtet: Per Ytrehus og Aage Tansøy, vara Else Tansøy og Eva Ytrehus.

Turarrangørar: Bjørg Damstuen og Anne Lise Gilleshammer

Repr. til Samfunnshuset: Kirsten Frøyen og Anne Lise Gilleshammer. SKAF: Dagfinn Ask.

Anna frå årsmøtet og årsmøtefesten er lagt ut på Keipenstova-sida.


Har du hugsa å lese av straummålaren? 01.03.2012

Ein oppmodar om å bruke epost, og adressa er: svelgenkraft@sfe.no  Hugs å oppgi målarnr.!


Arkivoversikt
2001:  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2002:  Jan  Feb  Mars  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2003:  Jan  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2004:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2005:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2006:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2007:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2008:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2009:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2010:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2011:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2012:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2013:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2014:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2015:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2016:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2017:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2018:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2019:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2020:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2021:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Juli  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2022:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2023:  Jan  Feb  Mars  April  Mai  Juni  Aug  Sept  Okt  Nov  Des 
2024:  Jan  Feb  Mars  April